29 / 04 / 2024

Bornova EVKA-3'teki üç okula tol ve otopark!

Bornova EVKA-3'teki üç okula tol ve otopark!

Bornova Belediyesi EVKA-3’te üç okulun bulunduğu bölgede, trafiği rahatlatacak yol ve otoparklar yaptı.Başkan Olgun Atila, devam eden çalışmaların büyük bir bölümünü okullar açılmadan tamamladıklarını belirtti.



Binlerce öğrecinin okullarına ulaşımı kolaylaşırken, servis araçları ile öğretmenler ve velilerin de park sorunu çözüldü. Başkan Olgun Atila, devam eden çalışmaların büyük bir bölümünü okullar açılmadan tamamladıklarını belirterek, “Oradaki üç okulda binlerce çocuğumuz eğitim- öğrenim görüyor. Onların okullarına rahatça ulaşabilmeleri çok önemli” dedi.


Yaptığı yol ve otoparklar ile hem ulaşımla ilgili sorunları çözen hem de kenti geleceğe hazırlayan Bornova Belediyesi, Evka-3’te yaptığı çalışmalarla üç okulun bulunduğu bölgedeki trafiği rahatlattı. Nokta, Doğa ve Meridyen Kolejlerinin bulunduğu bölgedeki yollar, imar planlarına uygun olarak yeniden düzenlendi. Asfaltlanan yolun kaldırımları da yapıldı. Okullara geçişi sağlayan kavşakta düzenlenirken, üst bölümde kalan yolun kenarlarına korkuluk yapıldı.


Otopark sorunu da çözüldü

Yol kenarlarında ve okulların arasında kalan kalan bölgede otopark alanları oluşturuldu. Böylece hergün binlerce öğrenciyi taşıyan servis araçları ile özel araç kullanan öğretmenler ve velilerin park sorunu çözülmüş oldu. Okul idarecileri ve veliler yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.


Çalışmalar sürecek

Bölgede önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla, düzenlemesi yapılan yol Cengizhan Caddesi’ne bağlanacak. Bölgedeki dere üzerine yapılan yaya yolu da başlanan plan tadilat çalışmalarıyla birlikte araçların geçişi içinde uygun hale getirilecek.


Çocuklarımız için

Çalışmanın gerçekleştiği bölgenin adete bir eğitim kampüsü haline geldiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Oradaki üç okulda binlerce çocuğumuz eğitim- öğrenim görüyor. Onların okullarına rahatça ulaşabilmeleri için yaptığımız çalışmaların büyük bölümünü okullar açılmadan tamamladık” diye konuştu.



Habertürk Egeli 


Geri Dön