16 / 05 / 2024

EVKA-3

EVKA-3

Bornova Belediyesi EVKA-3’te üç okulun bulunduğu bölgede, trafiği rahatlatacak yol ve otoparklar yaptı.Başkan Olgun Atila, devam eden çalışmaların büyük bir bölümünü okullar açılmadan tamamladıklarını belirtti.

Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor!

İzmirli vatandaşlar tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı 24 Şubat'ta hizmete açılıyor. 7 istasyondan oluşan hatla Evka-3’e kadar kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

İzmir Büyükşehir'den 600 bin TL'lik kamulaştırma!

Kent içi ulaşımı rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Evka 3 Mahallesi ile Ankara Caddesi arasındaki yeni bağlantı yolu için 600 bin TL'nin üzerinde kamulaştırma yaptı.

İzmir Büyükşehir'den 800 kişilik yurt!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin barınması için Bornova Evka 3'te 800 kişilik yurt inşa edecek.

İzmir Evka 3 Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için açtığı mimari proje yarışmasını sonuçlandırdı.

İzmir Büyükşehir'den mimari proje yarışması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar'da kuracağı “Ulaşım Entegrasyon Merkezi”nden sonra, metronun son durağı Evka 3’teki otobüs durak ve araç otopark alanının düzenlenmesi için de ulusal mimari proje yarışması yapıyor.

Bornova'daki altyapı çalışmaları tamamlanamıyor!

İZSU, Bornava su deposu besleme hattı için Mayıs ayında başlayan Evka-3 Metro ile 4. Sanayi Sitesi arasında başlattığı su borusu döşeme işlemlerinin 6 aydır tamamlanamaması vatandaşın tepkisini çekti.

Gözde Grup'tan MyWay Terrace projesi!

Op. Dr. Kenan Kalı, yoğun ilgi gören yeni projelerinin ardından Evka 3’te bir projeye daha başlayacaklarını duyurdu. Kalı, Evka 3’te MyWay Terrace projesine başlayacaklarını açıkladı

Evka 3 Pınarbaşı hattına 4 şeritli yol!

Evka 3 Pınarbaşı hattına 4 şeritli yol yapılıyor, 4. Sanayi Sitesi'ni Ankara Asfaltı viyadük altından Pınarbaşı'na bağlayan yolun Doğanlar Mahallesi'ndeki ara sokaklardan geçen bölümü 850 metrelik ana artere dönüşüyor.

Bornova EVKA-3'teki üç okula tol ve otopark!

Bornova Belediyesi EVKA-3’te üç okulun bulunduğu bölgede, trafiği rahatlatacak yol ve otoparklar yaptı.Başkan Olgun Atila, devam eden çalışmaların büyük bir bölümünü okullar açılmadan tamamladıklarını belirtti.

İzmir Metrosu Bornova Meydan'a kadar uzayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bir süre önce açıkladığı Metro'nun Evka-3'ten Bornova Meydan'a uzatılması projesi için gerekli 1/1000 ölçekli imar plan değişiklikleri yapıldı.

Bornova 4S ne zaman teslim edilecek?

Lokasyon bilgisi kapsamında Evka-3 metro istasyonuna 5 dakikalık mesafede bulunan proje bağımsız birimler 35 metrekareden başlıyor. Projede fiyatlar 250 bin TL'den başlıyor. Peki Bornova 4S ne zaman teslim edilecek?

İzmir Bornova metro planı onayladı!

İzmir metrosunun Evka-3’ten Bornova Merkez’e getirilmesi için gerekli 1/1000’lik planları oy birliği ile onayladı.Daha önce 1/5000’lik planlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce onaylandığı için planlama açısından süreç tamamlandı.

Bornova Meydanı'na metro geliyor!

Bornova Belediye Meclisi toplantıda Metro’nun Evka-3’ten Bornova Merkez’e getirilmesi için gerekli 1/1000’lik planları oy birliği ile onayladı. Daha önce 1/5000’lik planlar da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce onaylandığı için planlama açısından süreç bitti

EVKA-3 Haberi

EVKA-3

Binlerce öğrecinin okullarına ulaşımı kolaylaşırken, servis araçları ile öğretmenler ve velilerin de park sorunu çözüldü. Başkan Olgun Atila, devam eden çalışmaların büyük bir bölümünü okullar açılmadan tamamladıklarını belirterek, “Oradaki üç okulda binlerce çocuğumuz eğitim- öğrenim görüyor. Onların okullarına rahatça ulaşabilmeleri çok önemli” dedi.


Yaptığı yol ve otoparklar ile hem ulaşımla ilgili sorunları çözen hem de kenti geleceğe hazırlayan Bornova Belediyesi, Evka-3’te yaptığı çalışmalarla üç okulun bulunduğu bölgedeki trafiği rahatlattı. Nokta, Doğa ve Meridyen Kolejlerinin bulunduğu bölgedeki yollar, imar planlarına uygun olarak yeniden düzenlendi. Asfaltlanan yolun kaldırımları da yapıldı. Okullara geçişi sağlayan kavşakta düzenlenirken, üst bölümde kalan yolun kenarlarına korkuluk yapıldı.


Otopark sorunu da çözüldü

Yol kenarlarında ve okulların arasında kalan kalan bölgede otopark alanları oluşturuldu. Böylece hergün binlerce öğrenciyi taşıyan servis araçları...