19 / 05 / 2024

Borsa, dolar, altın!.. Bu hafta hangisi kazandırdı hangisi kaybettirdi? İşte yanıtı!

Borsa, dolar, altın!.. Bu hafta hangisi kazandırdı hangisi kaybettirdi? İşte yanıtı!

Piyasalarda oldukça hareketli bir hafta geride kaldı. Başta borsa olmak üzere altın ve döviz ve başta yatırım fonları olmak üzere diğer yatırım araçlarında da hareketlilik gözlendi. Peki yeni yılın bu ilk haftasında yatırımcısına en çok kazandıran ve kaybettirenler hangileri oldu?



Yeni yılın bu ilk haftasında Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 3,03, euro/TL yüzde 0,40 değer kaybetti, altının gram satış fiyatı yüzde 2,56, dolar/TL yüzde 0,28 değer kazandı.

İşlem haftasında BIST 100 endeksi, en düşük 4.961,31 ve en yüksek 5.704,83 puanı gördükten sonra haftayı önceki hafta kapanışına göre yüzde 3,03 azalarak 5.341,96 puandan tamamladı.

Borsa, dolar, altın!.. Bu hafta hangisi kazandırdı hangisi kaybettirdi? İşte yanıtı!

Diğer yandan bir başka yatırım aracı altında da gelişmeler yaşanırken, Kapalıçarşı’da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 2,56 değer kazancıyla 1.122 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 2,55 artışla 7.517 liraya yükseldi. Geçtiğimiz yılın son hafta sonu 1.794 lira olan çeyrek altının satış fiyatı bu hafta içi 1.840 TL’yi gördü.

Yeni yılın ilk işlem haftasında ABD doları yüzde 0,28 kazanımla 18,7700 liraya yükselerken euro ise yüzde 0,40 azalarak 19,900 liraya geriledi.

Bir değer hareketliliğin yaşandığı yatırım fonları da bu hafta yüzde 1,39 değer kazanırken bireysel emeklilik fonları ise yüzde 1,66 değer kaybetti. Kategorilere göre bakıldığında ise yatırım fonları içinde en çok kazandıran yüzde 2,75 ile "Kıymetli Madenler Fonları" oldu.

Borsada mutlu kapanış gerçekleşti, yatırımcı bir ‘oh’ çekti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön