27 / 05 / 2024

Borsa günü yükselişle açtı! 16 Haziran 2023

Borsa günü yükselişle açtı! 16 Haziran 2023

Yatırımcıların gündeminde olan Borsa İstanbul güne yükselişle başladı. Peki Borsa İstanbul'da hangi hisseler kazandırdı? İşte detaylar...



Bankacılık endeksi yüzde 0,14 artarken holding endeksi ise yüzde 0,43 arttı. Tüm sektör endeksleri değer alırken en fazla kazandıran yüzde 2,27 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olarak kaydedildi.

15 Haziran'da yükseliş seyrinde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 2,51 değer alarak günü 5.495,48 puandan tamamladı.

Konuyu değerlendiren analistler, küresel pay piyasalarında, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının netleştiği ve yoğun veri gündeminin bulunduğu haftanın son işlem gününde pozitif bir hareket izlendiğini kaydetti.

Çarşamba günü açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizinde değişik gerçekleşmezken, dün Avrupa Merkez Bankası (ECB) üç temel politika faizini 25 baz puan yüksetti. Bugün para politikası kararlarını duyuran Japonya Merkez Bankası (BoJ) da politika faizini ve getiri eğrisi hedef seyrinde sabit bıraktı.

Borsa günü yükselişle açtı! 16 Haziran 2023

Analistler tarafından açıklanan detaylar kapsamında, Fed'in politika faizini sabit tutması ve sıkılaşma politikasının sonuna yaklaştığına ilişkin beklentilerin yükselmesine karşın 2023 yılı içinde 2 faiz artırımı daha olabileceği sinyali vermesinden sonra piyasalarda oynaklığın arttığını belirtti.

Bugün yurtta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi ve konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin izleneceğini söyleyen analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.600 ve 5.700 puanın direnç, 5.400 ve 5.300 seviyelerinin destek konumunda olduğunu ifade etti.

Öte yandan bugün piyasaların kapanmasından sonra Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kredi notu değerlendirme raporunu açıklaması öngörülüyor.

2023 Haziran Aile Destek Programı ile hesaplara peş peşe 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılacak! Bu paraları kaçırmayın!

BİM'e 5 adet elektrikli bisiklet geliyor! BİM'de elektrikli bisikletler ne kadar, kaç TL?

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön