29 / 04 / 2024

Borsa günün ilk yarısında yine rekor seviyeyi gördü!

Borsa günün ilk yarısında yine rekor seviyeyi gördü!

Yatırımcıların gündeminde düşmeyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.724,42 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.



Yatırımcıların gündeminde düşmeyen Borsa günün ilk yarısında yine rekor seviyeyi gördü. Paylaşılan detaylara göre, BIST 100 endeksi, 6.724,42 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü ve bugün saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 24,39 puan ve yüzde 0,37 değer kazancıyla 6.706,50 puan oldu. 

Yine aktarılan detaylara göre, toplam işlem hacmi ise 58,7 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 1,07 oranında değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,07 oranında değer kazandı. Ayrıca sektör endekslerinde en çok kazandıran yüzde 3,71 ile metal eşya, makina, en çok gerileyen ise yüzde 1,34 ile sigorta oldu.

Borsa günün ilk yarısında yine rekor seviyeyi gördü!

Yine paylaşılan detaylara göre, küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

Ayrıca konu ile ilgili bazı açıklamalar yapan analistler, dün ABD'de ilk defa işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısındaki gerilemeden sonra soru işaretlerinin daha fazla arttığına değinerek, ABD'de haftalık işsizlik başvurularındaki beklenmedik düşüşün daha güçlü bir istihdam raporuna işaret ettiğini belirtti.

Yine verilen detaylar göre, yurt içinde ise Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre, kur korumalı hesaplara yüzde 15 oranında zorunlu karşılık tesis etme yükümlülüğü de getirildi.

Yaptıkları açıklamalarda bugün yurt içi ve yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu kaydeden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.700 ve 6.850 seviyelerinin direnç, 6.500 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön