29 / 04 / 2024

Borsa haftanın ikinci gününe düşüşle başladı!

Borsa haftanın ikinci gününe düşüşle başladı!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,23 düşüşle 5.257,05 puandan başladı.



Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa haftanın ikinci gününe düşüşle başladı. Verilen detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 12,26 puan düşüşle ve yüzde 0,23 değer kaybetti ve 5.257,05 puana geriledi.

Aktarılan detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 0,09 ve holding endeksi yüzde 0,03 azaldı. Ayrıca sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,89 ile bilişim, en çok kaybettiren ise yüzde 1,21 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Borsa haftanın ikinci gününe düşüşle başladı!

Paylaşılan detaylara göre, dün düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 3,77 değer kaybetti ve günü 5.269,31 puandan tamamladı.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına ilişkin belirsizlikler ve Çin ekonomisine yönelik endişelerle negatif bir seyir izlendiğini kaydetti.

Yine paylaşılan detaylara göre, Fed'in gelecek dönem para politikalarının ne yönde gelişeceğine ilişkin belirsizliklerin fiyatlamaları zorlaştırdığını dile getiren analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın Kongre'de gerçekleştireceği sunum piyasaların odağında bulunacağını bildirdi.

Önemli açıklamalar yapan analistler, bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi ve yurt dışı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), yurt dışında da Avro Bölgesi'nde ödemeler dengesi ve ABD'de inşaat izinleri ile konut başlangıçları verilerinin takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.200 ve 5.150 seviyelerinin destek, 5.300 ve 5.400 puanın direnç konumunda olduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön