08 / 05 / 2024

Borsa hisselerinde son durum ne? Avrupa borsaları günü nasıl kapattı?

Borsa hisselerinde son durum ne? Avrupa borsaları günü nasıl kapattı?

Borsada manipülasyon skandalı sonrası normalleşmeye dönüş çabası devam ederken BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 65,90 puan yükselirken, Avrupa borsalarında ise kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 3,12 artışla 403,03 puana çıktı.



BIST 100 endeksi, bir önceki günün kapanışına göre 65,90 puan artarken, toplamda işlem hacmi 78,1 milyar liraya yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,06 oranda değer kaybederken, holdinglerin endeksi yüzde 1,01 oranla değer kazandı. Sektör endeksleri arasında ise en fazla kazandıran yüzde 5,65 oranla ile kimya, petrol, plastik oldu, en çok kaybettiren yüzde 1,58 oranla finansal kiralama ve faktoring oldu.

Uzmanlar, artan resesyon uyarıları ve de zayıf ekonomik verilerin, merkez bankalarını şahin para politikaları konusunda rahatlamaya itebileceği beklentilerinin oluştuğunu belirtti. Yine uzmanlar, küresel tahvil faizlerinde yaşanan düşüşün de risk tehdidindeki toparlanmaya katkı sağladığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön