19 / 05 / 2024

avrupa borsa

avrupa borsa

Borsada manipülasyon skandalı sonrası normalleşmeye dönüş çabası devam ederken BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 65,90 puan yükselirken, Avrupa borsalarında ise kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 3,12 artışla 403,03 puana çıktı.

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor! Endeksler, dolar, altın, borsa Avrupa enflasyonuna odaklandı! 

Küresel piyasalar, ABD'de önde gelen bankaların beklentilerden iyi gelen finansal sonuçlarından sonra pozitif bir seyir kaydederken, bugün gözler Avrupa genelinde açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi.

Borsa İstanbul haftayı moralsiz kapattı! 17 Mart BIST 100 endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi küresel piyasalara ve bankacılık sistemine ilişkin endişelerle haftayı düşüşle kapattı. Endeks yüzde 1,78 oranında değer kaybederken, piyasaların ABD ve Avrupa ekonomilerinden gelecek sinyallere göre yönünü tayin etmesi bekleniyor.

Uzun bir aradan sonra yatırımcıların yüzü güldü! Borsa yükselişe geçti! En fazla hangi sektör prim yaptı?

ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararlarının ardından küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, Borsa İstanbul günü yükselişle kapattı. BIST 100 endeksi yüzde 0,82 oranında değer kazandı.

Borsa’da hareketli günler! 19 Ocak Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi ne oldu?

Küresel piyasalardaki belirsizliklere rağmen Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi, günü yükselişle tamamladı. Piyasalar yarın Avrupa Merkez Bankası’ndan gelecek haberleri yakından izleyecek

Borsa hisselerinde son durum ne? Avrupa borsaları günü nasıl kapattı?

Borsada manipülasyon skandalı sonrası normalleşmeye dönüş çabası devam ederken BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 65,90 puan yükselirken, Avrupa borsalarında ise kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 3,12 artışla 403,03 puana çıktı.

Avrupa Merkez Bankası faizi sıfırladı!

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faiz kararı Alman Birleşik Borsa Endeksi'ne (DAX) yaradı. DAX öğle seansında yüzde 2,5 oranında prim yaparak son iki ayın en yüksek düzeyi olan 9968 puana fırladı.

Borsa İstanbul'un Bahçelievler’deki binası Avrupa'dan ödüle döndü!

İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nın binası, International Property Awards’ın Avrupa ayağı European Property Awards’da (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) ‘En İyi Ofis Mimarisi’ dalında ödül aldı.

Borsa İstanbul'un Bahçelievler’deki binası Avrupa'dan ödül aldı!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nın Bahçelievler’deki binası, en iyi ofis mimarisi dalında Avrupa'dan ödül aldı.

Borsa İstanbul ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası işbirliği yapıyor!

Borsa İstanbul ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) işbirliklerini bir adım ileri taşıyor. İşbirliklerinin ayrıntıların anlatacağı konuşma ve Gong Törenin bugün düzenlenecek.

NYT: Borsa, en iyi AVM lokantaları arasında!

New York Times gazetesi, Avrupa 'nın büyük mağaza ve alışveriş merkezlerinde gidilmeye değer en iyi yemek durakları arasında İstanbul İstinye Park Alışveriş Merkezi 'ndeki Borsa Restaurant şeçildi...

Avrupa Konutları TEM 720 milyon TL ciro ile tamamlandı!

Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları TEM'de hız ve hasılat rekoru kırdıklarını  söylüyor

Avrupa Konutları Atakent-2 10 ayda yüzde 60 kazandırdı

Süleyman Çetinsaya, "Avrupa Konutları Atakent-2'de, son 230 daireyi satıyoruz. 10 ay önce alanlar yüzde 60 kazançlı çıktı" dedi

avrupa borsa Haberi

avrupa borsa

BIST 100 endeksi, bir önceki günün kapanışına göre 65,90 puan artarken, toplamda işlem hacmi 78,1 milyar liraya yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,06 oranda değer kaybederken, holdinglerin endeksi yüzde 1,01 oranla değer kazandı. Sektör endeksleri arasında ise en fazla kazandıran yüzde 5,65 oranla ile kimya, petrol, plastik oldu, en çok kaybettiren yüzde 1,58 oranla finansal kiralama ve faktoring oldu.

Uzmanlar, artan resesyon uyarıları ve de zayıf ekonomik verilerin, merkez bankalarını şahin para politikaları konusunda rahatlamaya itebileceği beklentilerinin oluştuğunu belirtti. Yine uzmanlar, küresel tahvil faizlerinde yaşanan düşüşün de risk tehdidindeki toparlanmaya katkı sağladığını söyledi.

Piyasalarda yaşanan dalgalanmanın bir müddet daha yine sürebileceğine işaret eden uzmanlar, yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını belirtti, yurt dışında ise Amerika Birleşik Devletleri'nde ADP özel sektör istihdamı, dünya genelinde...