27 / 04 / 2024

Borsa İstanbul 2022'de yeni yatırımcı rekoru kırdı

Borsa İstanbul 2022'de yeni yatırımcı rekoru kırdı

Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Arıkan, Borsa İstanbul'un 2022'deki performansını değerlendirdi. Yatırımcı ilgisinde rekor kırıldığını belirten Arıkan, borsayla bu yıl tanışan yatırımcıların portföy büyüklüğünün iki katına çıktığını açıkladı.



Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) Genel Müdürü Dr. Ekrem Arıkan, yılbaşından bu tarafa borsa ile tanışan 1 milyon 200 bin yatgırımcı şahsın ortalama olarak portföy büyüklüğünün 100 bin lira civarında olduğunu belirtti.

Ekrem Arıkan yaptığı açıklamada, Borsa İstanbul'da yerli yatırımcı talebinin son 6 ayda yükselişe geçmesiyle beraber 2022'nin oldukça hareketli olduğunu, 2022'nin bu anlamda rekorların sürekli kırılıp tazelendiği bir sene olduğunu bildirdi.

Borsa İstanbul 2022 de yeni yatırımcı rekoru kırdı

Yatırımcı ilgisinin hala hızla artarak devam ettiğini aktaran Arıkan, "Yılbaşından bu yana 1 milyon 200 bini aşan bir yatırımcı ilgisi oldu. Bugünlerde ise 3 milyon 580 bin hisse senedi piyasasına doğrudan yatırım yapan yatırımcı var. 1 milyon 207 bin yatırımcının 179 bini aralıkta gelmiş ki bu da çok önemli bir sayı." dedi.

Yeni yatırımcı ilgisini "risk iştahı artan yatırımcılar" ve bir de "ilk defa yatırım hesabı açarak hisse senedi alımına başlayan yatırımcılar" olarak ikiye ayırdıklarını belirten Arıkan, "Bu iki gruba ayrı ayrı bakacak olursak, 755 bin yatırımcı risk iştahı artarak fon ve tahvil gibi yatırımlarının yanında doğrudan hisse senedi almaya başlamış. 451 bin kişi ise bu yıl yatırım hesabı açarak hisse senedi almış." diye konuştu.

"Bu ortaklık kültürünü, tarihimizde, geçmişimizde olan bu kültürü tekrar canlandırmamız, geliştirmemiz gerekiyor"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön