05 / 05 / 2024

Borsa İstanbul için dikkat çeken 5 talep!

Borsa İstanbul için dikkat çeken 5 talep!

7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası kayıpların üç gün içinde yüzde 16'yı aştığı Borsa İstanbul'da işlemler durdurulmuş oldu. İşlemlere kapatılan borsada 'durdurma' işleminin cuma gününe kadar sürmesi talep edilirken, gündeme ise borsaya 10 milyar liralık kaynak girişi sağlayabilecek beş talep gelmiş o



10 MİLYAR LİRALIK KAYNAK BORSAYA GİRİŞ SAĞLAYABİLİR
Borsada 24 yıl sonra deprem kaynaklı alınan kapatma kararı sonrası yatırımcılar ise kritik bir çağrıda bulunup beş farklı talebi gündeme getiriyor. Arbitaj fonlarının işlemlerini tamamlayabilmesi için takasın gerçekleşeceği günler süresince pay piyasasının açık olması, hisse senedi ve esnek emeklilik fonlarına 2023 yılı için geçici olarak ilave yüzde 5 hisse senedi taşıma şartı getirilmesi önerilirken bu uygulama sayesinde yaklaşık 10 milyar liralık kaynağın borsaya girişinin sağlanabileceği kaydediliyor.

HİSSE GERİ ALIMLARINA VERGİ İSTİSNASI ÖNERİSİ
Varlık Fonu'nun, bünyesinde bulunan halka açık şirketlerin hisse alımını yaparak şirketlerine destek sağlayabileceğine de dikkat çekilirken bu şirketlerin kendi bünyesinde de hisse geri alımı yapması yönünde de talep bulunuyor. Öte yandan halka açık diğer şirketlerin de kendi şirketlerine destek olmak için yapacakları hisse geri alımlarında vergi istisnası getirilmesi öneriliyor.

YATIRIMCILARIN YÜZDE 9.6'SI DEPREM BÖLGESİNDE
MKK verilerine göre Ocak 2023 itibarıyla depremin etkilediği 10 ilde 381 bin 383 borsa yatırımcısı bulunuyor. Bu toplam yatırımcı sayısının yaklaşık yüzde 9.6'sına tekabül ediyor. Bu illerde en fazla yatırımcı sayısı 111 bin 602 ile Adana'da bulunuyor. Adana'yı 60 bin 919 ile Hatay ve 49 bin 317 yatırımcıyla Gaziantep takip ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön