21 / 05 / 2024

Borsa İstanbul yeni haftaya nasıl başladı?

Borsa İstanbul yeni haftaya nasıl başladı?

Pek çok yatırımcı Borsa İstanbul'un yeni haftaya nasıl başladığını merak ediyor. Verilen detaylara göre BIST 100 endeksi, güne yüde 0,29 yükselişle 4.631,13 puandan başladı.



Investingcom'dan Günay Caymaz'ın haberine göre, hafta açılışında spor ve mineral ürünleri, güne yüzde 1’in üzerinde değer artışıyla artıda başladı. Yine verilen bilgilere göre, borsada hafif pozitif bir açılış yaparken bilgi teknolojileri, teknoloji ve tekstil sektörü, ilk dakikalarda da hafif ekside devam ediyor. Finansallar ve hizmet sektörü, yüzde 0,5 oranında yükselişle başlarken sınai endeksinde değer artışı ise yüzde 1’e yakın oldu.

Verilen detaylara göre, BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında FENER, güne tavan fiyatından başlayarak en çok yükselen hisse oldu. Daha sonra AKSEN ve KMPUR, güne yüzde 5 bandında yükselişle başladı. BIST 100’de kısmi düşüşle güne başlayan hisselerin başında PSGYO, CEMTS ve MAVI geliyor.

Borsa İstanbul yeni haftaya nasıl başladı?

Paylaşılan detaylara göre, Borsa İstanbul genelinde yeni halka arzlardan GRTRK ve EUPWR ile birlikte AVHOL payı da güne tavan fiyatından başladı. IHAAS, EGSER, KRTEK, GSRAY ve IMASM payları ise açılışta en çok düşen hisseler arasında yer aldı.

BIST 100 endeksi, açılış sonrası ilk işlemlerde 4.500 puan bandını test ettikten sonra yeniden 4.600 puana doğru bir sıçrama gösterdi.

Ayrıca yurt dışı piyasalarında Asya’da Çin dışında açık borsaların pozitif hareket ettiği belirtildi. Verilen detaylara göre Avrupa endeksleri, güne hafif alıcı başladı. ABD endeksleri ise dün kısmi bir düşüş gösterdi. Sabah saatlerinde ABD vadelileri yatay şekilde kalırken Avrupa vadeli endeksleri, hafif pozitif bir görünüme sahip.

Borsada kayıplar yüzde 16,18’i bulsa da 7100 beklentisi korundu!

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

TOKİ  Ankara  projesi için resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi! Tek bir ilçeye 212 konutluk yeni proje geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön