16 / 05 / 2024

Borsa İstanbul yeni haftaya yükselişle başladı!

Borsa İstanbul yeni haftaya yükselişle başladı!

Yatırımcıların gündemindeki yerini koruyan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,18 yükselişle 5.485,47 puandan başladı.



Ayrıca Fed yetkililerinin cuma günü yaptığı açıklamalardaki "şahin" ton, pay piyasalarında satış baskısının artmasına sebep olurken, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller yaptığı son dakika açıklamasında çekirdek enflasyonun hareket etmemesinin rahatsız edici olduğunu, muhtemelen biraz daha sıkılaşmanın gerekeceğini belirtti.

Konu ile ilgili bazı önemli açıklamalar yapan analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu ve tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.450 ve 5.350 seviyelerinin destek, 5.500 ve 5.600 puanın direnç konumunda olduğunu bildirdi.

Borsa İstanbul yeni haftaya yükselişle başladı!

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 80 bin 914 kişi yükseldi! 

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısının 16 Haziran 2023 haftası itibarıyla 80 bin 914 kişi yükseldi. Ayrıca bir önceki hafta 4 milyon 683 bin 780 olan pay senedi yatırımcı sayısının, geçtiğimiz hafta 4 milyon 764 bin 694'e yükseldiği bildirildi. 

Ayrıca aynı hafta pay senedi değeri ise 6,36 trilyon Türk Lirası'ndan 6,21 trilyon liraya düştü. 

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 80 bin 914 kişi yükseldi! Pay senedi yatırımcı sayısı 4 milyon 764 bin 694 oldu!

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Dolar 2 gün sonra bu kadar olacak! Elinde dolar olanlar için rakam verildi! Herkes hazır olsun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön