13 / 05 / 2024

Borsa İstanbul yükselecek mi? Yatırımcılar o rakamlar tek tek açıklandı! 

Borsa İstanbul yükselecek mi? Yatırımcılar o rakamlar tek tek açıklandı! 

Borsa İstanbul'daki son durum ve yükseliş olup olmayacağı merak ediliyor. Peki Borsa İstanbul yükselecek mi?



Dünya Gazetesi köşe yazarı Üzeyir Doğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in söz konusu açıklamasının ekonomi politikalarında bir süredir tartışılan Ortodoks politikalara geçiş yapılacağı algısını kuvvetlendirdiğine dikkat çekti. 

Yazısında "Piyasaların bu açıklamalara reaksiyonu olumlu olurken, bir süredir yapılan güçlü pozitif fiyatlamalar zaman zaman Borsa İstanbul özelinde kısa vadeli kar realizasyonlarına neden olabilir" ifadelerine yer veren Üzeyir Doğan, buna kariın piyasaların yeni hükümete açtığı krediyi en azından bir süre daha sürdüreceği kanaatinde olunduğunu vurguladı. Doğani bunun da borsada satışların bir süre kar realizasyonu boyutunda sınırlı kalacağına işaret ettiğini belirtti. 

Doğan, "Borsa İstanbul’da son haftalardaki yükselişe rağmen hem kendi geçmiş değerlemeleri hem de emsalleri ile kıyasladığımızda ıskontonun hala çok yüksek olduğunu görüyoruz" açıklamasında bulundu ve bunun da ekonomi yönetimi doğru giderse potansiyelin hala yüksek olduğunu yani çok da geç kalınmadığını gösterdiğini aktardı. 

Borsa İstanbul yükselecek mi? Yatırımcılar o rakamlar tek tek açıklandı! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Üzeyir Doğan, söz konnusu yazısında BIST 100 Endeksi’nde yılbaşında başlayan ve düne kadar devam eden düşüş trendinin 5.200 civarında olduğunu aktardı ve "Buranın üzerinde gerçekleşen her kapanış yeni zirve beklentisini kuvvetlendirecektir" ifadelerine yer verdi. 

Doğan, 5.700 civarındaki eski zirve ile buranın üzerinde orta vadede 6.500 seviyesinin gündeme gelebilecek ilk rakamlar olduğunu vurguladı. 

TEB kesenin ağzını açtı! Herkese tam 2 bin TL hediye edecek! Son tarih 30 Haziran!

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı ve uyardı: 7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz! 

Canlı altın fiyatları: 6 Haziran 2023 Kapalıçarşı'da gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön