09 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı! Yatırımcılar dikkat! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı! Yatırımcılar dikkat! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı. İşte son dakika rakamları...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından duyurulan ödemeler dengesi rakamlarına göre, 2023 Nisan'da cari işlemler hesabı 5 milyar 404 milyon dolar açık verdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü toplantıda yüzde 76 ihtimalle politika faizini sabit bırakmasının öngörüldüğüne dikkat çeken analistler, politika metni ve toplantı sonrası Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarındaki sinyallerin yatırımcıların odağında olacağının altını çizdi. 

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in, bu hafta faiz artırımlarına ara verebileceğinin öngörülmesine rağmen Temmuz ayında  25 baz puan daha faiz artırımına giderek, "şahin" politikalarına son vermesinin tahmin edildiğine vurgu yaptı. 

Borsa İstanbul da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı! Yatırımcılar dikkat! 

ABD ekonomisinde iş gücü piyasasının soğuma sinyalleri verdiğine fakat hala istenilen sonuçların alınamadığına dikkat çeken analistler, yarın belli olacak olan enflasyon verilerinin fiyatlamalar açısından önemli bir başka unsur olarak görüldüğünü belirtti. 

Analistler, öğleden sonra yurt dışında ABD'de hazine bütçe dengesinin izleneceğini dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.850 seviyesinin direnç, 5.500 ve 5.400 puanın destek konumunda bulunduğunu vurguladı. 

Borsa İstanbul da BIST 100 endeksi günün ilk yarısında rekor kırdı! Yatırımcılar dikkat! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,84 yükselişle 5.673,76 puan seviyesinden başlamıştı. Analistler, küresel pay sektörlerinin, Avrupa, ABD, Japonya ve Çin merkez bankalarının para politikalarının belli olacağı haftaya temkinli giriş yaptığının altını çizmişti. Cuma günü artış eğiliminde seyreden BIST 100 endeksi söz konusu günü, yüzde 1,31 yükselerek 5626,49 puandan kapatmıştı. 

Yenişehir Evleri Arnavutköy'ün ruhsatı alındı! 12 bin 456 konut ile 441 adet ticari ünite geliyor! 

TİSK'ten son dakika açıklaması! Asgari ücret bayramdan önce belli olmalı!

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön