02 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 

Borsa İstanbul'da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 

'Rasyonel zemin' iştahıyla yükselişini hızla sürdüren Bosa İStanbul'da bu trend ne kadar sürecek, yeni dönemde hangi sektörler ön planda olacak, yatırımcı için tavsiyeler neler?... Tuncay Turşucu, Eral Karayazıcı ve Vahap Taştan, beklentilerini portföy önerilerini tek tek sıraladı. 



Piyasalar açısından 2023 yılı, seçimden önce ve seçimden sonra şeklinde ikiye ayrılırken, Cumhurbaşkanlığı seçiminin geride kalmasıyla yatırımcılar senenin ikinci yarısına odaklanmaya başladı. 

Yeni kabine geçtiğimiz cumartesi günü duyuruldu ve Maliye ve Hazine Bakanlığına Mehmet Şimşek’in atanmasının ardından yaptığı açıklamasında "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkemiz olacaktır" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Şimşek’in bu mesajları,  piyasada olumlu bir karşılık buldu ve ilk işlem gününde yüzde 5’in üzerinde değerlenen Borsa İstanbul, yükselişini sürdürerek 5.600 seviyelerini test etti. 

Dolarda yaşanan artış ise belirginleşti. Kur bugün 23 TL seviyelerini aştı. 

Piyasalar artık, Mehmet Şimşek'e ekonomi kadrosunda eşlik edecek isimleri bekelrken; Şimşek'in  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yönetiminde değişiklik yapmayı planladığı da gündeme geldi. 

Uzmanlar, ikinci yarıda borsada yükselişin devam edeceğine ve yeni tarihi rekorların görülebileceğine dikkat çekiyor. 

Borsa İstanbul da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 

Borsa İstanbul'da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön