17 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 

Borsa İstanbul'da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 

'Rasyonel zemin' iştahıyla yükselişini hızla sürdüren Bosa İStanbul'da bu trend ne kadar sürecek, yeni dönemde hangi sektörler ön planda olacak, yatırımcı için tavsiyeler neler?... Tuncay Turşucu, Eral Karayazıcı ve Vahap Taştan, beklentilerini portföy önerilerini tek tek sıraladı. 



Uzman isimler yatırımcılara portföy sepeti önerilerini de tek tek sıraladı. 

Tuncay Turşucu konuya ilişkin "Yatırımcıların nakitte kalmaları büyük hata olur" diyerek, hisse senedi yüzde 60, yüzde 30 faiz ve yüzde 10 yabancı hisse fonu olabileceğini dile getirdi. 

Eral Karayazıcı ise  Borsa İstanbul yatırımlarını dengeleyecek en rasyonel yurt içi seçeneğin KKM olduğuna dikkat çekti. Karayazıcı, açıklamasında "Türkiye’deki negatif senaryolara karşı güçlü bir koruma kalkanı. Türk lirası pozitif senaryolarda ise, fonlama getirisi sağlayarak maliyetsiz bir sigorta özelliği taşıyor" ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra 2023'ün ikinci yarısında dolar bazında yüzde 25 getiri potansiyeli taşıyan gümüşün ilgi çekici bir alternatif olduğuna da vurgu yaptı. 

Borsa İstanbul da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 

Vahap Taştan ise yatırımcılarına önerdikleri portföy sepetinin hisse ağırlıklı olduğunun altını çizerek, "Buna ek olarak, döviz tarafında Euro’yu ve altını dolar karşısında ucuz görmekle birlikte portföyü dengelemek adına Euro ve altın ağırlıklı bir döviz ağırlığı da eklenebilir. Enflasyonda bir süre daha ataleti konuşacağız" değerlendirmesini yaptı. 

Taştan, bu sebeple döviz geliri olan, ekonomik büyümeye duyarlılığı nispeten düşük ve enflasyonist dönemde öne çıkan sektör ve şirketlerin ön planda tutulabileceğini ifade etti. Taştan, "Bu noktada Yatırım Finansman Menkul Değerler olarak yatırımcılarımıza sunduğumuz model portföyümüz mevcut" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilecek!

Gaziantep Nizip'teki kalıcı konutlar yükseliyor!

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den ağızları açık bırakan dolar yorumu! Doları önce serbest bırakıyor sonra...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön