26 / 07 / 2024

Borsa İstanbul'da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 

Borsa İstanbul'da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 

'Rasyonel zemin' iştahıyla yükselişini hızla sürdüren Bosa İStanbul'da bu trend ne kadar sürecek, yeni dönemde hangi sektörler ön planda olacak, yatırımcı için tavsiyeler neler?... Tuncay Turşucu, Eral Karayazıcı ve Vahap Taştan, beklentilerini portföy önerilerini tek tek sıraladı. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Ekonomimcom'dan Şenay Zeren'in haberine göre; Tuncay Turşucu, Eral Karayazıcı ve Vahap Taştan, nasıl bir portföy sepeti oluşturulması gerektiği ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık Kurucusu Tuncay Turşucu, yılın ikinci yarısında borsada beklediği seyir ile ilgili "Endekste pozitif seyirlerin devam etmesini bekliyorum. 5700 seviyesindeki zirve direncimizi geçebiliriz" açıklamasında bulundu ve bu sene Otomotiv, Havacılık, Çimento ve perakende sektörlerinin öne çıkmayı sürdürmesini beklediğini söyledi. 

Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı ise "Ben ikinci yarıyılda 285 dolara yükselmesini muhtemel buluyor, yılı 350 dolara yakın bir seviyede tamamlamasının da mümkün olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu ve banka hisselerinin favorisi olduğunu vurguladı. 

Yatırım Finansman Menkul Değerler Strateji ve Yatırım Danışmanlığı Bölümü Yönetmeni Vahap Taştan ise konuya ilişkin "İki noktayı önemsiyoruz. Birincisi kurda son haftalarda artan yukarı eğilim ve volatilite. Seçim sonrası yabancı ilgisinde oldukça sınırlı bir hareketlenme var. Yabancı yatırımcı başta olmak üzere yerli yatırımcı da kurda dengenin nerede oluşacağını bekleyebilir" dedi ve ikincisinin de soğutma dönemi olduğunu aktardı. Taştan, "Kur fazlası ve döviz geliri olan şirketler ile birlikte ekonomik büyümeye duyarlılığı daha düşük sektörler bu yıl ön plana çıkabilir" şeklinde konuştu. 

Borsa İstanbul da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 

Borsa İstanbul'da ikinci yarı başlıyor: Yükseliş devam edecek mi? Uzmanlar portföy önerilerini tek tek açıkladı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön