27 / 04 / 2024

Gaziantep Nizip'teki kalıcı konutlar yükseliyor!

Gaziantep Nizip'teki kalıcı konutlar yükseliyor!

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen kalıcı konutlar yükseliyor.



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde konutları yıkılan ve ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, depremin ilçe merkezinde bir binada yıkıma ve bazı binalarda da ağır ve orta hasara neden olduğunu kaydetti.

Gaziantep Nizip teki kalıcı konutlar yükseliyor!

Yaptığı son dakika açıklamasında konutların yapıldığı Fıstık Kent'teki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı "Toplamda inşa edilecek olan 2 bin 507 deprem konutu ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje içerisinde iş yerleri de bulunuyor. Depreme dayanıklı biçimde inşa edilen konutlarımızı en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim etmek istiyoruz. Bu konuda bizlere destek veren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


Geri Dön