26 / 07 / 2024

Borsa İstanbul'da ilk hedef 7.500 seviyesi! Yatırımcılar bu detayları sakın gözden kaçırmayın!

Borsa İstanbul'da ilk hedef 7.500 seviyesi! Yatırımcılar bu detayları sakın gözden kaçırmayın!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Soner Kuru, bugünkü köşesinde Borsa İstanbul'u kaleme aldı. Kuru, borsada ilk hedefin 7.500 seviyesi olduğunu aktardı. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


1. Faiz artış patikasında piyasa beklentisinden daha yavaş bir sıkılaşma yaşanıyor. Faiz tarafından borsaya gelmesi muhtemel negatif bir etki ihtimali düşüş yaşadı.

2. Kurda seçimin ardından ciddi bir yukarı hareket tırnak içinde normalleşme süreci görüldü. 19’dan 26’ya doğru bakıldığında yüzde 37’lik bir yukarı hareket var. Bunun da iki alt başlıkta etkisi bulunuyor. Kuru, bu iki başlığı şu şekilde açıkladı: 

a. İhracatçı şirketlerin rahatlamış olması ki, bunu o günlerde hisse fiyatlamalarında takip ettik.

b. Enflasyon temasının güçlenmesi üzerinden gelen bir etki olarak takip ediyoruz.

3. 2023'ün ikinci yarısı ücret düzenlemeleri gerçekleşen enflasyonun üzerinde olacak bunun yine enflasyona etkisi de izlenecek. Bunun harcamalar noktasında şirketler için pozitif olduğunu ve enflasyonun da bir süre daha hayatımızda olmayı sürdüreceğinin işareti şeklinde ifade ediliyor. 

4. Sektörel etki analizine bakıldığında, bankacılıkla ilgili regülasyonların hafifleme sürecine girmiş olması oradaki baskıyı düşürüyor ve bu sektördeki iskonto yatırımcıya göz kırpmayı sürdürüyor. Diğer taraftan havacılık, ulaştırma, otomotiv gibi sektörler güçlü bir periyot içindeler.

Borsa İstanbul da ilk hedef 7.500 seviyesi! Yatırımcılar bu detayları sakın gözden kaçırmayın!

Bu gelişmelerin birçoğunun bayram öncesinde de hayatımızda olduğunu belirten Soner Kuru, borsada rekor seviyelerinde bu dönemde tazelendiğini belirtti. 

Soner Kuru, yazısında "Hafta içinde kendi istatistiklerimize baktığımızda platformunda online olan yatırımcı sayısının önceki haftaların üzerinde olduğunu gözlemliyoruz. Özetle elimizdeki son makro kompozisyon bize enflasyonist ortamın bir süre daha devam edeceğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi ve 2022 yılını işaret etti. 

Kuru, 2022'de Kurban Bayramı sonrasında 2.400’den başlayan hareketin 3 Ocak günü 5.700 zirvesine ulaştığını belirtti ve "Bu kadar güçlü olmasa da yukarı trendin devamını bekliyoruz. Endeks için bu kapsamdaki ilk hedef 7.500 seviyesi olarak görünüyor" diyerek yazısını tamamladı. 

Aile Destek ödemelerine okkalı zam ne zaman yapılacak? Süresi uzatılan 2023 yeni ay Aile Destek parası ne kadar oldu?

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

5 Temmuz canlı altın fiyatları: Kapalıçarşı gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, Atabeşli ve gremse altın ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön