17 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Ralli gelecek mi? Rakamlarla tek tek açıklandı! 

Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Ralli gelecek mi? Rakamlarla tek tek açıklandı! 

Seçimden sonra Borsa İstanbul'da yaşanabilecek gelişmeler ile ilgili öngörüler merak ediliyor. Peki Borsada ralli gelir mi? İşte ayrıntılar...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Soner Kuru, söz konusu yazısında 8 Mayıs’tan 12 Mayıs’a kadar 10 TL’den 15 TL’ye yükselen ISCTR'nin bu süreçte yeniden 10 TL fiyatlamalarına geri döndüğünün altını çizdi ve "Benzer şekilde hareket eden sektör ve hisselerde yine buna yakın fiyatlamaları görebiliyoruz" şeklinde konuştu. 

Hafta sonu yapılacak ikinci tur seçimlerde Cumhur İttifakı Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanacağı beklentisinin şu an için fiyatların içinde yer aldığını vurgulayan Soner Kuru, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanması durumunda ise piyasada çok farklı fiyatlamalar ve hisse bazlı hareketler beklediğimizi ifade edebiliriz" açıklamasında bulundu.

Borsa İstanbul da neler bekleniyor? Ralli gelecek mi? Rakamlarla tek tek açıklandı! 

Tüm bu süreçlerin gölgesinde 2023 ilk çeyrek bilançolarının tamamlandığını dile getiren Kuru, "Yeni gelen karlılıklarla birlikte piyasayı fiyat/kazanç (FK) oranları üzerinden incelediğimizde BIST100 endeksinin 4,5 FK ile fiyatlandığını görüyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Bu değerleme ile Borsa İstanbul'un, gelişmiş ve gelişmekte olan ülke borsaları içinde en ucuzlar arasında yer aldığının altını çizen Kuru, bu doğrultuda içinde yer aldığımız enflasyonist sürecin çok etkili olduğuna vurgu yaptı. 

Borsa İstanbul da neler bekleniyor? Ralli gelecek mi? Rakamlarla tek tek açıklandı! 

Yazısında "ki yıl önce mayıs ayı sonunda BIST100 endeksi 1.400 civarında fiyatlanıyorken FK oranı 9 seviyesindeydi. Bugün geldiğimiz noktada endeks bu seviyenin tam 3 katı yani 4.500 seviyesinde olmasına rağmen FK oranı tam olarak yarı yarıya azalarak 4,5 seviyesine indi" açıklamasına yer veren Soner Kuru, şirketlerin bu süreçte kar edebildiğini fakat bu karlılığın doğru oranlarda fiyatlara yansımadığını belirtti. 

Kuru, çarpanların bu şekilde gerilemesinin iki önemli sebebinin seçim süreci etkisinin yanında son dönemde artan mevduat faiz oranları olarak göründüğünü dile getirdi. 

BORSADA RALLİ GELECEK Mİ? 

"Yılın geri kalanına ilişkin olarak haziran ayının yeni hükümet, bakanlar kurulunun oluşturulması gibi süreçlerle geçeceğini düşünüyoruz" açıklamasına yer veren Kuru, bu süreçte piyasanın 4.500 – 5.000 bandında konsolide olması olasılığının da yüksek olduğunu söyledi. 

Borsa İstanbul da neler bekleniyor? Ralli gelecek mi? Rakamlarla tek tek açıklandı! 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Soner Kuru, Haziran ayı sonunda uzun Kurban Bayramı tatili dönüşünde temmuz ayıyla beraber piyasada bir miktar yukarı yönlü hareketlilik yaşanmasının beklendiğinin altını çizdi ve "Yılsonu için ise temel unsurlarda bir bozulma olmaz ise piyasayı 7.500’e taşıyacak bir ralli beklentimiz var" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Yatırımcılar dikkat! Borsa yeni güne nasıl başladı?

Aile Bakanlığından mayıs ayı müjdesi! Sosyal destek ödemeleri hesaplara yattı!

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenler dikkat! İhtiyaç kredisi faizi 26,5 puan arttı!

ABD'li banka Citibank: Türk süpermarketleri zamları tüketiciye hemen yansıtıyor!

 

  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön