28 / 04 / 2024

Borsa İstanbul'da son dakika! Borsa yeni güne nasıl başladı? 

Borsa İstanbul'da son dakika! Borsa yeni güne nasıl başladı? 

Yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,37 yükselişle 6.026,12 puandan başladı



Yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul yeni güne de yükselişle başladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 22,21 puan artışla ve yüzde 0,37 değer kazandı ve 6.026,12 puana çıktı.

Paylaşılan detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 0,28 ve holding endeksi yüzde 0,28 artış gösterdi. Ayrıca yine verilen bilgiler göre, tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 1,60 ile ticaret oldu.

Borsa İstanbul da son dakika! Borsa yeni güne nasıl başladı? 

Açıklanan rakamlara göre, dün düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 0,19 değer kaybıyla günü 6.003,90 puandan tamamladı. Söz konusu bu endeks, gördüğü en yüksek seviye rekorunu ise 6.076,72 puana taşıdı.

Konu ile ilgili bazı önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, dünya genelinde artan resesyon endişeleriyle negatif bir seyir izlendiğini kaydederek, bugünden itibaren yoğunlaşacak makroekonomik veri takviminin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtti.

Yine verilen bilgiye göre, bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarından alınacak sinyallerin Banka'nın gelecek dönem para politikasına yönelik soru işaretlerini azaltabileceğini kaydeden analistler, varlık fiyatlarında da oynaklığı artıracağının tahmin edildiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön