12 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da son dakika! Borsa yeni güne nasıl başladı? 

Borsa İstanbul'da son dakika! Borsa yeni güne nasıl başladı? 

Yatırımcıların yakından takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,37 yükselişle 6.026,12 puandan başladı



Analistler yaptıkları açıklamada bugün yurt içinde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), yurt dışında da dünya genelinde hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD'de Fed toplantı tutanaklarının dışında mayıs ayı fabrika siparişlerinin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.100 ve 6.250 seviyelerinin direnç, 5.900 ve 5.800 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Yine aktarılan bilgilere göre, diğer bir taraftan da Anadolu Ajansı Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, Haziran'da TÜFE'nin aylık yüzde 3,91 artmasını bekliyor.

Borsa İstanbul da son dakika! Borsa yeni güne nasıl başladı? 

Borsa İstanbul'da ilk hedef 7.500 seviyesi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Soner Kuru, bugünkü köşesinde Borsa İstanbul'u yazdı. Soner Kuru, yatırımcıları yakından ilgilendiren yazısına "Borsa İstanbul fiyatlamalarına son iki aya ilişkin periyotlar içinde baktığımızda seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve ekonomiye ilişkin verilen rasyonel mesajlar çerçevesinde 25 Mayıs tarihinde 4.400’lerden başlayan ilk hareket 12 Haziran’da 5.700’lerin üzerine kadar devam etti" ifadelerine yer verdi.

Daha sonrasında 12 – 22 Haziran 2023 tarihleri arasında piyasanın 5.200 seviyesinin hemen altına kadar indiğini kaydeden Soner Kuru, u geri çekilmede yeni ekonomi politikalarının sürdürülebilirliği ile ilgili soru işaretlerinin dikkat çektiği bir dönem yaşandığını bildirdi.

Soner Kuru, 2022 Kurban Bayramı sonrasında 2.400’den başlayan hareketin 3 Ocak günü 5.700 zirvesine ulaştığını belirtti ve yazısını şu ifadelerle tamamladı: "Bu kadar güçlü olmasa da yukarı trendin devamını bekliyoruz. Endeks için bu kapsamdaki ilk hedef 7.500 seviyesi olarak görünüyor" 

 

Küresel piyasalarda son durum ne? Endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 

Borsa İstanbul'da ilk hedef 7.500 seviyesi! Yatırımcılar bu detayları sakın gözden kaçırmayın!

Yatırımcılar dikkat! Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön