09 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da son durum ne? Sert yükseliş hedefleri revize etti! Yatırımcılar hemen göz atın!

Borsa İstanbul'da son durum ne? Sert yükseliş hedefleri revize etti! Yatırımcılar hemen göz atın!

Yatırımcılar, Borsa İstanbul ile ilgili beklentileri de sık sık araştırıyor. Peki Borsa İstanbul'da son durum ne? İşte ayrıntılar...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, borsaya yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken konuların ilk sırasında hisse seçiminin aldığına dikkat çekti ve "Temel ve teknik analiz hisse senedi işlemi yaparken kritik öneme sahip. Finansal okuryazarlığı düşük olan ve ‘tüyolara’ göre yatırım yapanların geçmişte ciddi kayıplarla karşılaştıklarını da sık sık gördük" açıklamasında bulundu.

Yatırım kararlarının uzmanlara danışarak alınmasının riskleri bir miktar düşürebileceğinin altını çizen Ufuk Korcan, aracı kurumların hazırladığı araştırma raporların da yatırımcılar tarafından takip edilmesi gerektiğini söyledi. 

"Araştırma departmanı olan aracı kurumların neredeyse tamamı hisse önerilerine ve hedef fiyatlarına yer verdikleri model portföylerini açıklıyor" diyen Korcan, kurumların model portföylerine bakıldığında borsada seçim sonrası yaşanan hızlı ralli sonrasında önerilen çok sayıda hissenin hedef fiyatlarına ulaştığının veya çok yaklaştığının görüldüğünü belirtti. 

Korcan, hedefe ulaşan bazı hisse senetleri öneri listesinden çıkartılırken bazılarının hedef fiyatlarının yukarı yönlü revize edileceğini söyledi ve "Bunun için ay sonuna doğru açıklanmaya başlanacak ikinci çeyrek bilançoları hedef fiyatların belirlenmesi için kullanılan analizlere baz teşkil edecek" şeklinde konuştu.

Borsa İstanbul da son durum ne? Sert yükseliş hedefleri revize etti! Yatırımcılar hemen göz atın!

Borsa İstanbul'da son durum ne? Sert yükseliş hedefleri revize etti! Yatırımcılar hemen göz atın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön