10 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da son durum ne? Sert yükseliş hedefleri revize etti! Yatırımcılar hemen göz atın!

Borsa İstanbul'da son durum ne? Sert yükseliş hedefleri revize etti! Yatırımcılar hemen göz atın!

Yatırımcılar, Borsa İstanbul ile ilgili beklentileri de sık sık araştırıyor. Peki Borsa İstanbul'da son durum ne? İşte ayrıntılar...



Ufuk Korcan, ekonomi yönetiminin değişimi ve sonrasında verilen mesajların etkisiyle etkisiyle yabancıların Türk hisse senetlerine ilgisinin yeniden canlandığını aktardı. "Öyle ki haziran ayında yabancılar 1 milyar dolara yakın net hisse senedi alımı gerçekleştirdi" diyen Korcan, yabancı kurumların özellikle yüksek enflasyonist ortamda en çok önerilen perakende hisseleri özelinde hedef fiyat revizelerini içeren raporlar yayınladığını dile getirdi. 

Borsa İstanbul da son durum ne? Sert yükseliş hedefleri revize etti! Yatırımcılar hemen göz atın!

Ufuk Korcan, seçimlerin ardından ciddi bir ralli yapan borsa için olumlu beklentilerin sürdüğüne vurgu yaparak, "Endeks ağırlıklı olarak iç dinamiklere göre hareket ediyor. Faiz ve vergi artışlarının olumsuz etkilemesi beklenen borsanın yeni bir hikayeyi satın alma eğiliminde olması aslında ileriye dönük iyimserliği gösteriyor" ifadelerine yer verdi. 

Korcan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yurtdışında yaptıkları görüşmelerden çıkacak sonuçlar ile 20 Temmuz’daki PPK kurulu toplantısında alınacak faiz kararı ve NATO zirvesiyle artan dış ilişkilere ilişkin haber akışlarının yakından takip edileceğini belirtti. 

Borsa İstanbul da son durum ne? Sert yükseliş hedefleri revize etti! Yatırımcılar hemen göz atın!

DOLARDA DÜŞÜŞ MÜ GELİYOR? 

‘Kur yukarı, borsa yukarı’ korelasyonunun son günlerde bozulduğuna dikkat çeken Ufuk Korcan, "Dolar yatay seyrederken BIST 100 Endeksi TL bazında tarihi zirvelerini gördü. Dolarda teknik görünüme bakarsak günlük bazdaki grafikte 29 Mayıs’ta başlayan yükseliş kanalı içerisinde hareket sürüyor" açıklamasında bulundu.

Paritenin 25.90-26.40 TL aralığının altına düşmesi hhalinde aşağı yönlü hareketlerin hız kazanabileceğinin altını çizen Korcan, bu senaryoda ilk aşamada 25.80 sonrasında ise 25.24 TL seviyelerinin görülebileceğine dikkat çekti. 

Korcan, söz konusu yazısını "Bu noktaların altından 24.20- 24.40 TL seviyeleri trend desteği olarak öne çıkıyor. Aşağı kırılım gerçekleşmezse yukarıda 28 TL seviyelerinin görülme riski devam ediyor" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Ticaret Bakanı Bolat: ‘Suudi Arabistan’la bir an önce müzakerelere başlayalım’

Benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Yeni fiyatlar tek tek açıklandı! Zam geldi mi? 

Selden etkilenen 9 ile 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön