03 / 05 / 2024

Selden etkilenen 9 ile 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildi!

Selden etkilenen 9 ile 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada sellerden etkilenen 9 kente toplam 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildiğini, aşırı yağışlar sonucu Samsun, Zonguldak ve Giresun'da 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak merkeze bağlı Beycuma beldesi, Karadeniz Ereğli ilçesi ve Gülüç beldesinde selden etkilenen bölgelerde bazı incelemeler yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Gülüç'te seraları hasar gören vatandaşlarla da bir araya gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya daha sonra Zonguldak Valiliğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüştü.

Selden etkilenen 9 ile 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildi!

Paylaşılan detaylara göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Valilik'te gazetecilere yaptığı açıklamada, gün boyunca kenti gezdiklerini ve değerlendirme toplantısı yaptıklarını dile getirdi.

Yaptığı açıklamalarda ana gündem maddelerinin aşırı yağışlardan etkilenen yerleşim yerlerindeki hasar ve zarar tespitlerinin olduğunu dile getiren Bakan Yerlikaya, yağışlar sonrasında uyarı verilen şehirlerde toplam 5 bin 986 ihbar alındığını kaydetti.

"AFAD koordinasyonunda toplam 6 bin 611 personelin görev yaptı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tüm ihbarlara ekiplerce AFAD koordinasyonunda ivedilikle müdahale edildiğini dile getirerek, "Aşırı yağışlardan 10 kenrimiz, 82 ilçemiz, 1353 köy ve mahallemiz maalesef etkilendi." diye konuştu.

Açıklamasında meydana gelen sel, su baskını, heyelan ve kaya düşmesi gibi olaylardan Bartın, Ordu ve Zonguldak'ın merkez ilçe ve köylerinin pek çoğunun olumsuz etkilendiğini dile getiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bolu, Düzce, Giresun, Kastamonu, Kocaeli, Karabük ve Samsun'da da yerleşim birimlerinin etkilendiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada meydana gelen sel felaketinde AFAD koordinasyonunda toplam 6 bin 611 personelin görev yaptığını dile getirerek "Bir parantez açıyoruz; 1390'ı jandarma ve 1861'i polis. 2 helikopter, 578 çeşitli türde iş makinesi hem görevlendirildi hem çalıştı. Yağışlar sonrasında mahsur kalan 23 vatandaşımız helikopterlerle, 608 vatandaşımız bot ve iş makineleriyle kurtarıldı." dedi.


Geri Dön