18 / 05 / 2024

Selden etkilenen 9 ile 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildi!

Selden etkilenen 9 ile 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada sellerden etkilenen 9 kente toplam 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildiğini, aşırı yağışlar sonucu Samsun, Zonguldak ve Giresun'da 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.



Yollar açıldı, elektrik kesintileri giderildi

Açıklamasında toplamda 210 yolun kapandığını, ekiplerin yaptığı çalışmalar sonrasında tüm yolların trafiğe açıldığını kaydeden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:

"İl, ilçe ve köylerde de toplam 625 yerleşim yerinde elektrik kesintisi yaşandı. Yine yapılan bu çalışmalar sonrasında tüm yerleşim yerlerine artık elektrik verilebiliyor. 165 yerleşim yerinde içme suyu kesintisi yaşandı. Yine arkadaşlarımızın büyük gayretleriyle toplamda 60 yerleşim yerine içme suyu verilmeye başlandı. İnşallah yakın bir zamanda 105'ine de su verilecek."

"Yaşanan aşırı yağışlar sonucunda Samsun'da 1, Zonguldak'ta 1, Giresun'da 1 olmak üzere maalesef 3 vatandaşımız yaşamını yitirdi." diyen Yerlikaya, yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi.

Selden etkilenen 9 ile 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildi!

915 konut, 1317 iş yeri etkilendi

Açıklamasında Zonguldak'ta en yüksek tespit edilen metrekareye yağış miktarının 236 kilogram olduğuna değinen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İçinde bulunduğumuz bu güzel kentimizde aşırı yağışlardan 915 konut, 1317 iş yeri etkilendi. Şehrimizde AFAD koordinasyonunda 1117 personel, 349 araç ve 5 bot görev yaptı. 30 olaya müdahale edildi ve hamdolsun 45 vatandaşımız kurtarıldı." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şehirde ilk etapta bakanlık olarak 93 milyon Türk Lirası can suyu ödeneğinin Valilik ve belediyelere gönderildiğini dile getirerek, "Dün AFAD acil yardım ödeneğinden Bartın, Ordu, Zonguldak, Düzce, Bolu, Kastamonu, Giresun, Samsun ve Karabük'e toplam 360 milyon 700 bin TL'lik ödenek gönderdik." diye konuştu.

Selden zarar gören şehirlerdeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini de kaydeden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığının, AFAD bünyesinde iş yerlerinde beyana dayalı ön zarar tespit çalışmalarını bugün itibariyle tamamladığını söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamasında söz konusu bu işlemlere ilişkin incelemelerin komisyonlarca bitirilmesinden sonra iş yeri sahiplerine yapılacak ödemelerin belirleneceğine değinerek, devletin desteğinin her daim devam edeceğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, afet olmadan önce hep beraber bilimin ışığında gereken hazırlıkları yapma noktasında her zaman gayret içerisinde olacaklarını da kaydetti.

O banka bomba müjdeyi duyurdu! Müşteriler buna çok sevinecek!

TOKİ İstanbul Gaziosmanpaşa projesinde son dakika! 431 konutluk bu yeni proje için beklenen tarih geldi!

ABD'de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!


Geri Dön