07 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da tarihi rekor! Resmen 5 bin puanı devirdi!

Borsa İstanbul'da tarihi rekor! Resmen 5 bin puanı devirdi!

Borsa İstanbul yükseliş serisini tam gaz sürdürüyor. BİST 100 endeksi güne alıcılı başlarken, 5.000 puanı da devirdi. İşte Borsa İstanbul'da son dakika...



Bankacılık endeksi yüzde 1,62 ve holding endeksi yüzde 1,15 yükseliş yaşadı. Tüm sektör endeksleri güne değer kazanarak başlarken, en çok kazansıran endeks yüzde 2,22 ile elektrik olarak belirlendi. 

BIST 100 endeksi, dün yüzde 0,3 arttı ve 4.977,64 puanla kapanış rekoruna imza attı. 

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü konuşmasından sonra Fed'in aralıkta faiz artırım hızını yavaşlatacağı beklentilerinin yükselmesiyle küresel pay piyasalarının pozitif bir seyir izlendiğine dikkat çekti.

Borsa İstanbul da tarihi rekor! Resmen 5 bin puanı devirdi!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dün Brookings Enstitüsü'nde gerçekleştirdiği açıklamasında, enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken faiz artış hızını biraz yumuşatmanın mantıklı olduğunu dile getirdi. 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yılbaşından itibaren yüzde 168 getiriyle dünya genelinden pozitif ayrışırken, son 2 ayda yüzde 57 kazanç elde ederek 2000'den bu yana en güçlü iki aylık performansını  gösterdi. 

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.100 puanın direnç, 5.000 ve 4.950 seviyelerinin destek konumunda olduğunun altını çizdi. 

Borsa İstanbul da tarihi rekor! Resmen 5 bin puanı devirdi! 

Analistler, bugünün veri gündeminde dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerine ek olarak Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı ile ABD'de kişisel gelir ve harcamaların ön planda olduğunun altını çizdi. Aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı özetinin takip edileceğine de dikkat çekildi. 

Vakıf Yatırım Direktörü Altan Aydın da Borsa İstanbul'un tarihi zamanlar yaşadığına dikkat çekti ve son dönemdeki en güçlü temanın, hala ucuz kalmış endeks ağırlığı yüksek şirketler ve alternatifsizlik olduğunu belirtti. Aydın, bu temanın zaman zaman kar satışlarına neden olabileceğini dile getirirken, genel olarak ise yükseliş trendinin korunmasını beklediklerine vurgu yaptı. 

1 Ocak 2023 asgari ücret zammında kıyamet koptu! Peş peşe açıklanan bu rakamları görenler şaştı kaldı! Hemen bakın

Arabası olanlar dikkat! 1152 TL ceza alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmen duyurdu! Her ay hesaplara 1.500 TL yatacak! Hemen başvurun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön