16 / 05 / 2024

Borsa İstanbul'da yol ayrımı: Ya 7 bin ya da 6 bin puan! Yatırımcılar dikkat! 

Borsa İstanbul'da yol ayrımı: Ya 7 bin ya da 6 bin puan! Yatırımcılar dikkat! 

Yatırımcılar Borsa İstanbul'daki son durumu merakla araştırıyor. Peki Borsa İstanbul yükselecek mi? İşte ayrıntılar...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ve 28 Mayıs tarihinde Cumhur İttifakı’nın göğüslemesiyle ekonomi yönetiminde yeni dönemin başladığının altını çizdi ve "Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı görevine de Hafize Gaye Erkan getirildi" diye konuştu.

Yeni ekonomi yönetiminin verdiği mesajların piyasalar tarafından pozitif algılandığını dile getiren Ufuk Korcan, "Borsa İstanbul yılın ilk yarısındaki kayıplarını telafi edip Türk Lirası bazında yeni tarihi zirvelerine tırmandı" şeklinde konuştu. 

Borsada, yılbaşında aracı kurumlar tarafından ‘yılsonu hedefi’ şeklinde işaret edilen 6 bin 700 puan seviyeleri Temmuz'da kaydedildi. 

Borsa İstanbul da yol ayrımı: Ya 7 bin ya da 6 bin puan! Yatırımcılar dikkat! 

Korcan, yazısında "Geldiğimiz seviyeler itibarıyla özellikle hisse senedi piyasaları için oldukça önemli bir dönüm noktasındayız. BIST 100 Endeksi için 6 bin 700-800 puan seviyeleri güçlü direnç noktaları" ifadelerine yer verdi ve geçen hafta endeksin bu seviyeleri test ettiğine ancak geçmekte zorlandığına dikkat çekti. 

"Önümüzdeki döneme ilişkin olumlu beklentiler nedeniyle gelen satışlar da karşılanıyor" diyen Korcan, piyasanın ya yukarı ya aşağı kararı vereceğinin altını çizdi. 

Borsa İstanbul da yol ayrımı: Ya 7 bin ya da 6 bin puan! Yatırımcılar dikkat! 

Ufuk Korcan, "BIST 100 Endeksi yılbaşından bu yana yüzde 21.18 yükseldi. Endekste TL bazlı rekorlar görülse de hisse bazından durum biraz farklı" dediği yazısında, yılbaşından bu güne BIST 100 Endeksi’ndeki 30 hissenin yatırımcısına para kaybettirdiğine, 30 hissenin performansı ise BIST 100 Endeksi’nin gerisinde kaldığına dikkat çekti. 

Bu durumda 100 hissenin 60'ının yatırımcısını hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Korcan, "Hesaba yılbaşından bu yana enflasyonda yaşanan ya da kurlardaki yükseliş dahil edildiğinde makas iyice açılıyor" açıklamasında bulundu. 

Korcan, borsada kırılan rekorlara hisse senedi yatırımcılarının tamamının sevinemediğini de belirtti. 

Borsa İstanbul da yol ayrımı: Ya 7 bin ya da 6 bin puan! Yatırımcılar dikkat! 

"Gelelim BIST 100 Endeksi’nde teknik görünüme… Endeks haftalık bazdaki grafikte 23 Mayıs 2023 haftasında başlattığı agresif yükseliş kanalı içerisindeki seyrini sürdürüyor" diyen Korcan, bu kanalı destek noktasının bu hafta için 6 bin 51 puan seviyesinde olduğunu aktardı. 

Paritede inişli çıkışlı bir fiyat seyri yaşansa da teknik anlamda bu kanalın destek noktasının üzerinde kalındığı sürece şu an için kısa vadeli ana trendin yukarı yönlü olduğunu vurgulayan Korcan, "Kanalın direnç noktası da 7 bin puan seviyelerinden geçiyor. Pozitif senaryoda bu direnç noktasının aşılması durumunda yükseliş ivmesinin 7 bin 400 puan seviyelerine kadar sürme ihtimali oluşacak" şeklinde konuştu. 

Ufuk Korcan, negatif senaryoda ise 6 bin 51 puan seviyesinde bulunan kanal desteğinin altına düşülmesinin, endeks açısından son derece kritik 5 bin 700 puana kadar düşüş riskine neden olabileceğini aktardı. 

Evde bakım maaşı alanlara resmen yeni ay şoku geldi! Maaş ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Acilen bu karara bakın

Memur emeklilerinin maaşlarında 4 bin TL'lik fark! 2008'den sonra işe girenler aman dikkat! 

Gıda fiyatlarında yüzde 92.2'lik artış: 100 TL'ye dolan sepetin tutarı 502 TL oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön