16 / 05 / 2024

Borsa İstanbul’dan rekor üzerine rekor

Borsa İstanbul’dan rekor üzerine rekor

Borsa İstanbul her hafta olduğu gibi rekorlara doymuyor. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, %1, 82 yükselerek yeni haftaya 3. 585, 63 puan ile rekor seviyeden başlamış oldu. İşte detaylar…



Bu hafta ise ABD'de enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündeminin tüm piyasalara yön vermesinin ihtimal dahilinde aktaran ünlü analistler, halihazırda ise ABD Merkez Bankası’nın (Fed) % 90 ihtimal ile 75 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlandığını dile getirdi.

Yine aynı şekilde dünyaca ünlü analistler, bugün ise yurt dışında veri gündeminin sakin bir şekilde olduğunu, yurt içinde ödemeler dengesi ve aynı zamanda işsizlik verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3. 600 seviyesinin direnç, 3. 480 puanın destek konumunda bulunduğunu kayıtlara geçirdi.

Anadolu Ajansı Finans'ın anketine katılan ünlü ekonomistler, cari işlemler hesabının temmuz ayında 3 milyar 470 milyon dolar açık vermesinin ihtimal dahilinde olduğunu söylüyor. Ekonomistlerin 2022 yılı sonuna doğru cari işlemler açığı beklentisi ise 48,6 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmiş oldu.

Borsa İstanbul’dan rekor üzerine rekor

Altın 1.000 liranın altına düşüyor! Şok açıklama! Tarihler verildi herkes hazır bulunsun

Evde bakım maaşlarında son dakika bilgisi! Eylül ayı evde bakım maaşları hesaplara yattı mı? Hesabınızı kontrol edin

Emeklilere yeni yılda zam! Tam üç ay sonra bütün emekliler bu maaşı alacak! Tek tek listelendi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön