05 / 05 / 2024

Altın 1.000 liranın altına düşüyor! Şok açıklama! Tarihler verildi herkes hazır bulunsun

Altın 1.000 liranın altına düşüyor! Şok açıklama! Tarihler verildi herkes hazır bulunsun

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının 1.000 liranın altına düşebileceğini söylerken bu durum için tarih de verdi. İşte detaylar…



Avrupa Merkez Bankası (ECB) bütün tarihinin en büyük faiz artırım vererek 75 baz puanlık faiz artışına yöneldi. Banka bölge ekonomisinde bu senenin son çeyreği ve 2023 yılının ilk çeyreğinde yavaşlama beklediklerini açıkladılar. Yavaşlamaya rağmen enflasyon ile mücadele edileceğine dikkat çekilen toplantının ardından Ekim’de de 75 baz puan beklentisi ise yükseldi.

DOLARDA GEVŞEME ALTINI YÜKSELTTİ

Rekor seviyeye gelen dolar endeksi ECB’nin kararının ardından 20 senenin zirvesinden % 1 düşüş yaşayarak düzeltme gerçekleşti. Dolardaki düzeltmenin bir diğer sebebiyse ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları olmuş oldu. Geçtiğimiz perşembe günü Cato Enstitüsünün bir etkinliğinde açıklamalarda bulunan Powell'ın keskin yorumlarına karşı doların yeni zirveler oluşturamamasının ardından ivme tersine döndü. Powell, “Yaptığımız gibi şu anda da açık ve güçlü bir şekilde hareket etmeliyiz ve bu iş bitene kadar bunu devam ettirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Altın 1.000 liranın altına düşüyor! Şok açıklama! Tarihler verildi herkes hazır bulunsun


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön