04 / 05 / 2024

Kastamonu'da ev fiyatları 1500 liranın altına düşmüyor!

Kastamonu'da ev fiyatları 1500 liranın altına düşmüyor!

Altın Emlak Kastamonu Temsilcisi Fikret Yılmaz, satılıklar için sıfır binalarda metrekare fiyatlarının 1.500 TL’nin altına düşmediğini vurguluyor…



Kastamonu’da gelişimin merkezden Olukbaşı lokasyonuna doğru kaydığını belirten Fikret Yılmaz, havaalanı inşaatının da başlamasından ve hızla yol almasından dolayı bölgede kaliteli yapılaşmaların hızla sürdüğünün altını çiziyor.


Merkez’de sıfır daire 100 bin TL, ikinci ellerde ise 75 bin TL’ye kadar iniyor

Altın Emlak Kastamonu Temsilcisi Fikret Yılmaz, Kastamonu’daki emlak hareketleri ile yoğunluk noktaları ve rayiç bedellerine ilişkin şunları söyledi: “Kastamonu’da diğer önemli lokasyon ise Tosya yoludur. Yapılaşmaya uygun alanların bulunmasından dolayı bu bölge Olukbaşı bölgesine alternatif bir bölge olma özelliği taşıyor. Burada metrekare fiyatları birinci el piyasalarda 900 – 1000 TL aralığındadır. Taleplerde büyük bir yoğunluk görüldüğü için hızlı bir yapılaşma gözlemlenmektedir. Gelişmelerin görüldüğü son önemli lokasyon ise Taşköprü – Kuzeykent’tir. Burada metrekare fiyatları 700 TL – 1000 TL aralığındadır. Ancak bu bölge genellikle üçüncü alternatif olarak değerlendirilmektedir. Kastamonu merkez bölgesinde de fiyatlar 100 metrekare bir sıfır daire için 100 bin TL civarındadır. İkinci ellerde ise 75 bin TL’ye kadar inebilmektedir.” 

Kiralık daireler 700 – 900 TL arasında

Emlak rayiçlerinin büyükşehir rayiçlerine çok yakın olmasının nedeninin talepten ve şehirdeki hızlı gelişimden kaynaklandığını hatırlatan Fikret Yılmaz, bazı önemli faktörleri şöyle sıralıyor: “Kastamonu’da proje eksikliği var. Büyük inşaat firmalarının projelerinden ziyade müstakil ferdi müteahhitlerin yapılaşmaları öne çıkıyor. Bu da kalite bazlı rekabetin önündeki en önemli engel. Bu nedenle fiyatlarda düşüş yaşanmıyor. Öte yandan Kastamonu’nun en önemli eksiği bu ilde hiç Residance bulunmaması. Binlerce öğrencinin okuduğu üniversiteden ötürü de kaliteli bir residance projesinin, daha inşa aşamasında alıcılarla buluşacağı kesin. Zira bölgede 1+1 ve 2+1 daire bulunmuyor. Kiralık fiyatlar da Kastamonu’da bir hayli yüksek. 100 metrekare büyüklüğünde bir dairenin kiralık fiyatı merkez ve merkeze yakın bölgelerde 700 - 900 TL aralığında değişirken Olukbaşı –  Ankara  Yolu üzerinde bu fiyat 1.200 TL’ye kadar çıkabiliyor.”


Geri Dön