16 / 05 / 2024

Borsa, Japonya’ya rağmen günü kazançla kapadı! Bugün en fazla hangi sektör kazandırdı?

Borsa, Japonya’ya rağmen günü kazançla kapadı! Bugün en fazla hangi sektör kazandırdı?

Borsa İstanbul bugün Japonya’dan gelen haberlerde önce dalgalansa da daha sonra toparlayarak günü yeniden kazançla kapadı.



Piyasalarda fiyat baskılarının hafiflemeye devam edeceğine dair iyimserliğin korunduğuna belirten analistler, ABD'de perakende satışlardaki azalışın enflasyonun azalacağına dair umutları artırdığını söyledi.

Analistler, bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini hatırlatarak, yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda açıklayacağı faiz kararı ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında olacağını bildirdi.

Borsa, Japonya’ya rağmen günü kazançla kapadı! Bugün en fazla hangi sektör kazandırdı?

Analistler yarın ise veri gündeminde yurt dışında ABD'de inşaat izinler, haftalık işsizlik başvuruları ve konut başlangıçları, Japonya'da dış ticaret dengesinin öne çıkacağını vurguladı. Analistler ayrıca, Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının da yatırımcıların odağında kalmaya devam ettiğini söyledi.

Borsanın direnç seviyeleri hakkında da yorumda bulunan analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.500 seviyesinin direnç, 5.200 puanın destek konumunda bulunduğunu da sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön