15 / 05 / 2024

Borsa kayıpta! Hangi hisseler prim yaptı, hangileri değer kaybetti? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsa kayıpta! Hangi hisseler prim yaptı, hangileri değer kaybetti? İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada bayram öncesi gelen satışlarla endeks yüzde 0,80 oranında gerileme ile günü 5 bin 18 puandan tamamladı. Peki, borsada kaç şirketin hisse senedi değer kazandı, hangileri değer kaybetti? En çok işlem gören hisseler hangileri? Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Detaylar haberimizde..



ALTININ ONSU YÜKSELİYOR

Borsa kayıpta! Hangi hisseler prim yaptı, hangileri değer kaybetti? İşte en çok işlem gören hisseler!

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ise altın fiyatlarını olumlu etkilemeye devam ediyor. Ons altın uluslararası piyasalarda şu saatlerde 2 bin 6 dolardan işlem görüyor.

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı ise yüzde 0,9 oranında değer artışıyla günü 1 milyon 332 bin 500 liradan kapattı. Dolar serbest piyasada yüzde 0,06'lık değer artışıyla 19,404 liradan alıcı bulurken, euro'da değer artışı yüzde 0,44'ü buldu. Euro şu saatlerde 21,284 liradan işlem görüyor.

Öte yandan Merkez Bankası ise doların bugünkü efektif kurunu alışta 19,3619 lira olarak açıklarken, satış fiyatını ise 19,4395 lira olarak belirledi. Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem gören 4 Aralık 2024 vadeli tahvilin bugün valörlü işlemlerinin basit getirisi ise yüzde 13,70, bileşik getirisi de yüzde 14,17 olarak gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön