29 / 04 / 2024

Borsa Ligi’nde temmuz ayı şampiyonu belli oldu!

Borsa Ligi’nde temmuz ayı şampiyonu belli oldu!

Borsa İstanbul'da temmuz ayında spor endeksi yüzde 31,8 artarken, yaptığı sponsorluk anlaşmaları ve transferleriyle dikkat çeken şampiyon kulübün hisseleri yüzde 51,8 prim yaptı.



Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri, temmuz ayında yüksek oranlarda prim yaparak yatırımcısını sevindirdi. Spor endeksi, temmuz ayında yüzde 31,8’lik bir artış gösterdi. Endeks 3.329,66 ile temmuz ayında tarihi zirveye ulaştı.

Sponsorluk anlaşmaları ve flaş transferler, spor şirketlerinin hisse fiyatlarına da olumlu katkıda bulundu.

Hisse fiyatı 13,37 lira ile tavan olan Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar'ın hisseleri temmuz ayında yüzde 51,8 oranında yükselerek borsa liginin temmuz ayı şampiyonu oldu.

Galatasaray Kulübü, Rams Global, SIXT, SOCAR, Medicana Sağlık Grubu ve GKN Kargo'yla sponsorluk anlaşması imzalarken, bu sponsorluk sözleşmeleri ile 25 milyon doların üzerinde gelir sağladı.

TRABZONSPOR YÜZDE 27,2 KAZANDIRDI

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliğinin hisseleri yüzde 27,2 oranında artış gösterdi. Bordo-Mavili kulüp, Yıldız Holding ile 3 sezon için 50 milyon liralık reklam anlaşması yaparken; Papara ve Milvest Akaryakıt Finans'la da anlaşma imzalamıştı.

Hisse fiyatı 31,96 lira ile tavan olan Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ de yatırımcısına bu dönemde yüzde 28,32’lik kazanç sağladı.

Fenerbahçe Futbol AŞ'nin hisseleri de yüzde 21,70 oranında yükseldi. Fenerbahçe Kulübü ile Gedik Yatırım arasında sponsorluk anlaşması imzalanırken, OTOKOÇ ile 195 milyon lira değerinde sponsporluk anlaşması yapıldı.

Borsa Ligi’nde temmuz ayı şampiyonu belli oldu!

7 AYIN KRALI F.BAHÇE

Dunya.com’daki habere göre, geçen yılı 5,94 lirayla geride bırakan Beşiktaş'ın hisse fiyatı, temmuz ayında yüzde 388,22 artarak neredeyse 5'e katladı.

7 aylık bu dönemde, Galatasaray Kulübü’nün hisseleri yüzde 60,81, Trabzonspor'un yüzde 16,08, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 3,84 oranında artış gösterdi.

4 spor şirketi arasında 7 milyar 492 milyon 786 bin lirayla piyasa değeri en fazla olan kulüp Fenerbahçe oldu.

Bu kulübü 6 milyar 960 milyon lira piyasa değeriyle Beşiktaş, 6 milyar 868 milyon 800 bin lira piyasa değeriyle Galatasaray, 2 milyar 780 milyon lira piyasa değeriyle Trabzonspor takip etti.

Beşiktaş, 7 milyar 113 milyon 600 bin liralık piyasa değeriyle tarihi zirveye ulaştı. Galatasaray'ın piyasa değeri 7 milyar 20 milyon lirayla zirve yaptı.


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön