05 / 05 / 2024

Borsa rekorlara doymak bilmiyor! Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı

Borsa rekorlara doymak bilmiyor! Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü % 1, 02 kazanç ile 3. 437, 41 puandan bitirerek tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi ve gördüğü en yüksek seviye rekorunu 3. 505, 65 puanına taşımış oldu.



Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 34, 61 puan çoğalırken, toplam işlem hacmi 111, 4 milyar Türk Lirası seviyesinde kayıtlara geçti.

Bankacılık endeksi % 3, 39 değer elde ederken, holding endeksi % 0, 06 şeklinde değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran ise % 4, 02 ile ticaret, en çok gerileyen ise % 2, 11 ile iletişim olmuş oldu.

Dünya genelinde ise devam eden enflasyon ve resesyon endişeleri varlık fiyatları sebebi ile üzerinde etkili olmaya devam ederken, ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve ECB'nin tarihi faiz artırımı sonrası pay piyasaları olumsuz yönde seyrederken Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi pozitif ayrışmış oldu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), yüksek enflasyon karşısında ise politika faizini 75 baz puan artış ile % 1, 50'ye çıkararak tarihi faiz artışına kayıtlara geçirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell da enflasyon ile mücadeleye güçlü bir şekilde bağlı olduklarını tekrarladı.

Dünyaca ünlü analistler ise yarın yurt içinde veri gündeminin sakin bir şekilde olabileceğini, yurt dışında ise bu durumun Çin'de enflasyon ve ABD'de toptan stokların takip edileceğini dile getirerek, teknik şekilde BIST 100 endeksinde 3. 500 seviyesinin direnç, 3. 370 puanın destek konumunda bulunduğunu dile getirdi.

 Borsa rekorlara doymak bilmiyor! Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön