18 / 05 / 2024

Borsa üst üste rekor kırdı! Tarihi zirveye ulaştı!

Borsa üst üste rekor kırdı! Tarihi zirveye ulaştı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 0,63 artışla 6.730,03 puan ile rekor seviyeden başladı.



Paylaşılan bilgiye göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, 20 Eylül tarihindeki toplantıda yüzde 81 ihtimalle politika faizinin sabit bırakılacağı da öngörülüyor.

Borsa üst üste rekor kırdı! Tarihi zirveye ulaştı!

Analistler yaptıkları açıklamalarda bu hafta yurt içinde gözlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın açıklayacağı senenin 3. Enflasyon Raporu'na çevrildiğini kaydederek, TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yapacağı sözle yönlendirmelerden alınacak mesajların yurt içi piyasalarda oynaklığı artırabileceğini belirtti.

Yine verilen detaylara göre, bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi, yurt dışında da dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.800 ve 6.900 seviyelerinin direnç, 6.600 ve 6.500 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

Kaleseramik halka arzının büyüklüğü 2,73 milyar TL oldu! Planlananın 3,3 katı talep geldi!

İnternete de dev zam geldi! Duyanın adeta dudağı uçukluyor!

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön