23 / 05 / 2024

Borsa yatırımcısına uyarı! Yükselişe aldanmayın

Borsa yatırımcısına uyarı! Yükselişe aldanmayın

Dün işleme açılan borsa, ilk günde yüzde 10’a yakın arttı. Bu hızlı çıkış sonrasında kâr satışı gelme olasılığının arttığına dikkat çeken uzmanlar, yatırımcılara ‘sakin ve temkinli olun’ açıklaması yapıyor.



6 Şubat günü meydana gelen saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve 13.24’te Elbistan ilçesi merkezli 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından tüm Türkiye yardım için seferber oldu.

11 ili kapsayan deprem bölgesinde ağır kış koşulları altında zamana karşı arama kurtarma mücadelesi verilirken, can kaybı 12. günde 38 bine yükseldi. Bölgede yıkık veya ağır hasarlı 42 bin bina, 190 bin bağımsız bölüm bulunması maalesef kayıpların daha da artabileceğini gösteriyor.

Ekonomist'te yer alan habere göre, bu süreç, piyasalar açısından da önemli gelişmelere sahne oldu. 6 Şubat haftasına deprem felaketiyle başlayan borsada, özellikle depremin yol açtığı kayıpların büyüklüğü ortaya çıktıkça satışlar gittikçe derinleşti. 6 Şubat’ta 4.930 seviyesinden kapanan BİST-100, 7 Şubat’ta 4.505’ten kapanırken düşüşle başladığı 8 Şubat’ta yüzde 5 ve yüzde 7 kayıpla iki kez devre kesti ve endeks 4.100’lere sert geri çekildi. Bunun sonucunda da Borsa İstanbul’da 14 Şubat akşamına kadar işlemler durduruldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön