16 / 06 / 2024

Borsa yatırımcısına uyarı! Yükselişe aldanmayın

Borsa yatırımcısına uyarı! Yükselişe aldanmayın

Dün işleme açılan borsa, ilk günde yüzde 10’a yakın arttı. Bu hızlı çıkış sonrasında kâr satışı gelme olasılığının arttığına dikkat çeken uzmanlar, yatırımcılara ‘sakin ve temkinli olun’ açıklaması yapıyor.



YÜZDE 10’A YAKIN YÜKSELDİ
İşte bu bir haftalık aranın ardından BİST’te işlemler, 15 Şubat Çarşamba günü tekrar başladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul (BİST) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (KDDK) gelen tedbirlerin etkisiyle özellikle 7 Şubat Salı günü yaşanan sert satışların ardından piyasa, haftanın ilk işlem günü olan 15 Şubat’a sert yükselişle başladı. Öyle ki 15 Şubat’ta yüzde 10’a yakın bir yükseliş sergileyen borsa, kapanışını 4.950 seviyesinden yaptı. İşlem hacmi ise hisselerin büyük çoğunluğunun tavan olmasıyla 33,2 milyar TL ile düşük kaldı. BİST-100'deki tüm hisseler (İsdemir hariç-kapalı) yükseliş kaydetti.

BİST-100, 16 Şubat gününe ise yüzde 7,29 yükselişle 5.311 puandan başladı. Ancak oldukça inişli-çıkışlı bir görünüm sergileyen BİST-100’de öğlen saatlerinde 5.025 seviyesine kadar geri çekilmeler de yaşandı.

Yapı Kredi Yatırım analistleri; endeksin tepki hareketinde önümüzdeki döneme yönelik olarak güç kazanabilmesi için 5.000 direncinin aşılmasının önemine dikkat çekerken yukarıda 5.250 ve 5.400 seviyelerini hedefleyecek bir hareketin gündeme gelebileceğini kaydediyor. Yapı Kredi Yatırım; geri çekilmelerde ise 4.700’ün ara, 4.500’ün ise ana destek konumunu sürdüreceği analizi yapıyor.

Yaşanan olağanüstü duruma paralel olarak olağanüstü karar ve önlemlerle işlemlere başlayan borsada önümüzdeki süreçte yeni denge çabaları takip edilecek.  Peki, önümüzdeki sürece ilişkin piyasa uzmanları neler öngörüyor ve yatırımcılara neler öneriyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön