28 / 04 / 2024

İngiltere’den yabancı kripto yatırımcısına büyük müjde!

İngiltere’den yabancı kripto yatırımcısına büyük müjde!

Son dönemlerde ekonomisinde önemli sarsıntılar yaşayan Birleşik Krallık hükümetinden, kripto varlık yatırımcılarına yeni yılda müjdeli bir haber geldi.



Birleşik Krallık hükümetinden, kripto varlık yatırımcılarına yeni yılda müjdeli bir haber geldi.

Ülke, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yerel aracıları kullanan yabancılar için kripto vergi muafiyeti uygulayacağını duyurdu.

2022 yılında ekonomisinde önemli sarsıntılar yaşayan ve enflasyonla boğuşan İngiltere, küresel yatırımcıları ülkesine çekmek amacıyla yeni bir düzenlemeye imza attı.

Buna göre Birleşik Krallık sınırları içinde yerel yatırım yönetim şirketleri ve komisyoncular aracılığı ile kripto para satın alan yabancı yatırımcılar vergiden muaf tutulacak.

2022 senesinin Aralık ayında onaylandığı açıklanan düzenleme ile 2023 senesinin başından itibaren Birleşik Krallık sınırları içerisinde yerli muhatapları ile işlem yapan kripto para yatırımcıları vergi ödemeyecek.

İngiltere’nin yeni Başbakan Rishi Sunak, atılan bu ve benzeri adımlarla ilgili konuşmuş, İngiltere’yi her türden yatırımcı için cazip kılma aruzusu taşıdıklarını vurgulamıştı.

İngiltere’den yabancı kripto yatırımcısına büyük müjde!

Diğer yandan, İngiliz hükümetinin vergiden sorumlu kolu HM Revenue and Customs, haber kaynaklarına gönderdiği bir e-posta iletisinde şu ifadelere yer verdi:

“Söz konusu bu muafiyet, küresel yatırımcıları ülkemize çekmek için büyük bir hamle özelliği taşımaktadır. Yabancı yatırımcılar, İngiltere merkezli yatırım şirketleri üzerinden işlem gerçekleştirdiğinde vergi muafiyetine tabi tutulacak. Amacımız, Birleşik Krallık’ın yatırım merkezi konumunu bir üst seviyeye taşımak. Bu sebeple, daha önce uyguladığımız vergi muafiyetini kripto paraları kapsayacak şekilde genişletiyoruz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön