14 / 05 / 2024

İngiltere’den yabancı kripto yatırımcısına büyük müjde!

İngiltere’den yabancı kripto yatırımcısına büyük müjde!

Son dönemlerde ekonomisinde önemli sarsıntılar yaşayan Birleşik Krallık hükümetinden, kripto varlık yatırımcılarına yeni yılda müjdeli bir haber geldi.



Tradinview’de yer alan habere göre, Birleşik Krallık’ın, ülkede yerleşik kripto para yatırımcıları için gerekli mevzuat zaten bulunuyor.

Ancak sektörlealakalı net düzenleme görüşmeleri hükümet organları arasında devam ediyor. HM Revenue and Customs, Temmuz ayında DeFi sektörünün nasıl vergilendireceğine dair yatırımcı ve sektörün önemli şirketleriyle görüş alış verişi yapmaya başladı.

İngiltere’den yabancı kripto yatırımcısına büyük müjde!

Konuyla ilgili açıklama yapan kripto varlıklar eğitim ve danışmanlık platformu Lexcio kurucu ortağı Avukat Abide Gülel, söz konusu muafiyetin küresel yatırımcıyı çekmek için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Gülen’in açıklamasına göre, Birleşik Krallık Parlamentosu, son dönemde yerel mali düzenleyicilere kripto üzerinde daha fazla yetki verecek olan geniş kapsamlı Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasasını tartışıyor.

Birleşik Kralllık Hazinesi ayrıca önümüzdeki haftalarda kripto sektörünün nasıl düzenlenebileceği konusunda bir istişare başlatmayı planlıyor.

Kripto parada bir deprem daha! FTX’in kripto varlıklarına el konuldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön