05 / 05 / 2024

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Yatırımcıların son dakika gelişmelerini merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,89 artışla 5.603,48 puandan başladı.



Peki Borsa İstanbul'da son dakika gelişimeleri ne? Analistler konu ile ilgili neler söyledi? İşte merak edilen detaylar...

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, bankacılık endeksi yüzde 1,03 ve holding endeksi yüzde 1,11 artış gösterdi. Ayrıca verilen bilgilere göre, tüm sektör endeksleri yükselirken en fazla kazandıran ise yüzde 1,56 ile madencilik şeklinde açıklandı.

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, dün dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, yüzde 0,13 değer kaybetti ve günü 5.554,00 puandan tamamladı.

Konu ile ilgili bazı önemli açıklamalar yapan analistler, küresel pay piyasalarında, merkez bankalarının "şahin" politikaları yakında terk edebileceği beklentisinin güçlenmesiyle birlikte risk iştahının desteklendiğini dile getirdi.

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Yaptıkları açıklamada ABD'de dün açıklanan ve merakla beklenen resmi verilere göre, iş gücü piyasasının soğumaya başlamış olabileceğine ilişkin tahminlerin arttığını kaydeden analistler, para piyasalarındaki "şahin" fiyatlamaların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta alınacak para politikası kararları öncesi zayıfladığını belirtti.

Yine verilen detaylara göre, söz konusu bu gelişmelerden sonra, para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, Fed'in 14 Haziran 2023 tarihinde 25 baz puan faiz artıracağına yönelik öngörüler ise yüzde 24'e geriledi.

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, diğer yandan, Dr. Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) atanan ilk kadın başkan olurken, Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığına getirildi.

Söz konusu gelişmeler ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bugün yurt içinde sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini dile getirerek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.700 ve 5.850 seviyelerinin direnç, 5.500 ve 5.400 puanın destek konumunda olduğunu söyledi.

Büyük İstanbul depreminde 2 milyon kişi sokakta kalacak: Megakentteki binaların yüzde 25’nin kullanılamaz hale gelecek!

Moody's, Coinbase'in görünümünü negatife çevirdi!

Faizsiz evlilik kredisi nedir? 150 bin TL evlilik kredisinden kimler yararlanacak, ödeme koşulları neler? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön