29 / 04 / 2024

Borsada bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu

Borsada bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama yüzde 4,61 kazançla bitirdi. Borsa İstanbul'da bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu. İşte tüm detaylar...



GSD Holding en çok prim yapan hisse
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 23,86 ile GSD Holding oldu. GSD Holding’i yüzde 20,76 ile Gübre Fabrikaları TAŞ, yüzde 19,83 ile Enka İnşaat ve Sanayi izledi.

Söz konusu hisseler arasında en çok değer kaybedenler ise yüzde 6,81 ile Global Yatırım Holding, yüzde 6,74 ile Yataş Yatak ve Yorgan Sanayi Ticaret, yüzde 6,33 ile Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret şeklinde sıralandı.

Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören en değerli şirketler, 264 milyar 392,3 milyon lirayla Sasa Polyester Sanayi, 195 milyar 684 milyon lirayla Türk Hava Yolları ve 195 milyar 10,6 milyon lirayla Koç Holding oldu.

Küresel piyasalar karışık seyretti

Makroekonomik veriler dünya ekonomilerine ilişkin belirsizlikleri ön planda tutmaya devam ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu düşürmek için öngörülenden daha fazla faiz artışı yapabileceğine ilişkin beklentilerin hafta içinde güçlenmesi risk iştahını azaltırken, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) getiri eğrisi hedef bandını genişletmesi dünya genelinde tahvil faizlerinin yükselmesine neden oldu.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi bu hafta yaklaşık 25 baz puan ve Almanya'nın 10 yıllık tahvil faizi haftalık 20 baz puan artış gösterdi.

Analistler, söz konusu gelişmelerin dünya genelinde risk algısını artırarak küresel pay piyasalarını baskıladığını kaydetti.

Brent petrolün varil fiyatı makroekonomik verilerin petrol talebini destekleyebileceğine ilişkin işaretlerle haftayı yüzde 6,1 artarak 84,4 dolardan tamamladı.

Altının ons fiyatı ise, haftalık yüzde 0,4 değer kazanarak 1.800 doların hemen altında kapandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön