29 / 04 / 2024

Borsada bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu

Borsada bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama yüzde 4,61 kazançla bitirdi. Borsa İstanbul'da bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu. İşte tüm detaylar...



ABD'de belirsizlikler arttı
ABD'de pay piyasaları bu hafta karışık bir seyir izlerken, açıklanan makroekonomik veriler fiyatlamaları zorlaştırdı. Ülkede konut sektörü yavaşlamaya devam ederken, ekonominin diğer alanları farklı sinyaller vermeye devam ediyor.

ABD'de ilk tahminlerde yüzde 2,9 olarak açıklanan 3. çeyrek büyüme verisi hafta içinde yüzde 3,2'ye revize edildi. Ülkede haftalık işsizlik başvuruları da 216 binle beklentilerin altında kaldı.

Ülkede tüketici güven endeksi aralıkta 108,3 ile 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu dönemde enflasyon beklentileri yüzde 6,7 ile Eylül 2021'den bu yana en düşük seviyeye gerilerken, ülkede ikinci el konut satışları da yüksek konut kredisi oranlarının etkisiyle kasımda düşüşünü 10'uncu aya taşıdı.

Buna göre, ABD'de konut başlangıçları kasımda 1 milyon 427 bin ile düşüşünü üçüncü aya taşıdı. İnşaat izinleri de kasımda aylık yüzde 11,2 azalarak 2,5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Öte yandan Noel tatili öncesi artması beklenen perakende satışların zayıf seyretmesi tüketim sektörüne yönelik hisseleri olumsuz etkiledi.

Geçen hafta New York borsasında, S&P 500 yüzde 0,20 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,94 değer kaybederken, Dow Jones endeksi yüzde 0,86 yükseldi.

26 Aralık ile başlayan haftanın veri takviminde, salı toptan stoklar, Richmond Fed sanayi endeksi, Dallas Fed imalat aktivite endeksi ve çarşamba bekleyen konut satışları takip edilecek. ABD'de borsalar pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön