28 / 04 / 2024

Borsada deprem fiyatlaması bitti, şimdi sıra seçim fiyatlamasında! Seçim öncesi borsada ralli olur mu?

Borsada deprem fiyatlaması bitti, şimdi sıra seçim fiyatlamasında! Seçim öncesi borsada ralli olur mu?

Borsa İstanbul yaşanan deprem felaketlerinin ardından uğradığı ağır kayıplarının kısmen de olsa giderdi. Borsada deprem fiyatlamasının sona erdiğini belirten uzmanlara göre, seçim takviminin belli olmasıyla şimdi sıra seçim fiyatlamasına geldi.



Uzmanlar, Borsa İstanbul’da artık deprem fiyatlamasının bittiğini ve seansların normal seyrine döndüğü görüşünde. Deprem felaketlerinin ardından borsada yaşanan aşırı değer kayıplarının düzenleyici otoritelerin aldıkları önlemler ile kısmen de olsa giderildiği belirtiliyor.

Borsada deprem fiyatlaması bitti, şimdi sıra seçim fiyatlamasında! Seçim öncesi borsada ralli olur mu?

Ekonomi Gazetesi’nden Barış Erkaya’nın haberine göre, deprem felaketlerinin ardından ağır kayıpların ve yıkımların olduğu bölgenin yeniden imarında iş hacmi yaratacağı beklentisiyle çimento, demir çelik ve inşaat yan sanayii hisselerinde de aşırı fiyatlama süreci sona erdi. Son halka açılan hisselerin yeniden en çok kazandıranlarda boy göstermeye başladığını belirten Erkaya, borsada artık agresif deprem fiyatlamalarının bitmiş gibi göründüğünü ifade etti.

Borsa İstanbul açısından önümüzdeki süreçte takip edilmesi gereken kritik bir takvim olduğunu kaydeden Barış Erkaya, deprem haberleri arasında gözlerden kaçan 2022 yıl sonu bilançolarına dikkat çekti. Bilanço açıklamaları neredeyse tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Erkaya, ardından ilk çeyrek bilanço döneminin başlayacağını ve bu dönemin çok kritik olduğunu dile getirdi. Erkaya’ya göre, çünkü yüksek enflasyon döneminden daha az yüksek enflasyon dönemine geçilmesi beklenirken yaşanan deprem felaketleri sebebiyle bu senaryo negatif yönde değişebilir. Bu senaryonun terse dönmesi ise borsada bu yıl için beklenen getiri seviyesini yukarı çekip bilanço analizlerini de değiştirebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön