30 / 04 / 2024

Borsada dünün en çok kaybettireni bugünün en çok kazandıranı oldu

Borsada dünün en çok kaybettireni bugünün en çok kazandıranı oldu

Borsa İstanbul, bugün sabah saatlerinden itibaren küresel piyasalardan gelen olumsuz haberlere rağmen günü yine yükselişle kapayarak yatırımcısına “oh” dedirtti. Borsada bugün dünün en fazla kaybettiren sektörel endeks spor, bugün ise en çok kazandıran oldu.



Borsa İstanbul'da bugün BIST 100 endeksi, yüzde 0,71 değer kazanarak günü 5.422,37 puandan kapadı.

Borsa İstanbul’da bugün BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 38,20 puan arttı ve toplam işlem hacmi de 108,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

 Borsada dünün en çok kaybettireni bugünün en çok kazandıranı oldu

DÜNÜN EN ÇOK KAYBETTİRENİ BUGÜNÜN EN ÇOK KAZANDIRANI OLDU

BIST 100’de dün günü kayıpla kapayan bankacılık endeksi, bugün yüzde 0,92, holding endeksi ise yüzde 1,34 değer kazandı. BIST  100’de bugün sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 5,42 ile spor, en çok kaybettiren ise yüzde 1,88 ile inşaat oldu.

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 9'da bıraktı.

TCMB’den yapılan  duyuruda, “ Geçen yılın son çeyreğine dair göstergeler, zayıflayan dış talebin etkisiyle büyümedeki yavaşlama eğiliminin iç talepteki görece güçlü seyirle telafi edildiğine işaret etmekte” denildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön