30 / 04 / 2024

Borsada halka arz patlaması! Halka arzlarda nelere dikkat edilmeli? Uzman isimden yatırımcılara altın değerinde uyarılar

Borsada halka arz patlaması! Halka arzlarda nelere dikkat edilmeli? Uzman isimden yatırımcılara altın değerinde uyarılar

Türkiye’nin ekonomi gündeminde son zamanlarda borsadaki yükseliş ve halka arz konuları geniş yer buluyor. Daha önce adını bile bilmediğimiz çok fazla şirket halka arz oluyor. Aynı zamanda, yatırımcı sayısı da her geçen gün artıyor. Peki, borsada halka arzlarda nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar..



Türkiye’de özellikle son zamanlarda resmen ‘halka arz patlaması’ yaşanıyor. Çok sayıda şirket halka arz olmak için hazırlanıyor. Bazıları ise yalnızca arz gününü bekliyor. Halka arzlara doğru orantılı olarak da borsaya yatırım yapan kişi sayısı da gün geçtikçe artıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, katıldığı A Haber’de katıldığı bir canlı yayında halka arzlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

 Borsada halka arz patlaması! Halka arzlarda nelere dikkat edilmeli? Uzman isimden yatırımcılara altın değerinde uyarılar

İşte o açıklamalardan satır başları;

HALKA ARZLARA YOĞUN İLGİ

“Halka arzlara yoğun ilgi var. Yeni şirketler de borsaya giriyor. 2023 yılı başından bu yana 4 milyonun üzerinde hesap açıldı. Özellikle halka arzların son derece tavan tavan gittiği belki de daha sonra taban taban gittiği bir sürece şahit oluyoruz. Bu nedenle, temkinli olmakta fayda var. Doğru hisse senetleri ve doğru sektörleri seçmekte fayda var.”

8 BİN PUANA DİKKAT

“Aslında orta ve uzun vadede düşünüp hane bütçesine katkı değer sunma bakımından borsaya bakmak daha mantıklı. Fakat böyle süreçler hep yaşanıyor. Bu nedenle, panik satışları yapmadan en azından olumlu ivmenin sürdüğünü söyleyebiliriz, Borsa İstanbul'da. Fakat yakın vadede de düşüşlerde 8 bin puana dikkat etmemiz gerekecek.”

 Borsada halka arz patlaması! Halka arzlarda nelere dikkat edilmeli? Uzman isimden yatırımcılara altın değerinde uyarılar

SEÇİÇİ OLMAKTA FAYDA VAR

“Halka arzlara yoğun ilgi var. Bu çok güzel bir şey. Bir yandan hesap açılışı ve bir yandan da aslında borsanın tabana yayılmasını sağlıyor. Bu bir defa olumlu finansal piyasalarımızın gelişmesi için önemli bir katkısı var.

Fakat her halka arz da esasında ileriki vadelerde yükselişini sürdürecek veya yatırımlarını doğru yönlendirecek diye bir şey yok. Orada seçici olmakta yarar var. Halka arzların borsaya katılması uzun vadede olumlu bir etkisi olacaktır.

Neticede sermayeyi parayı kolay kazanmıyoruz. Önemli olan bazı zamanlarda kâr etmek değil paranın değerini koruyabilmektir. Evet, biz borsayı bu bakımdan paranın değerini koruyabilmek için önemli bir yatırım aracı olarak görüyoruz, ki böyle de oldu. 2022 ve 2023 yılları arasında özellikle enflasyonist getiri sağlayan bir enstrüman aracı oldu. Fakat yine de bu noktada yatırımcılar açısından temkinli olmakta daha orta ve uzun vadede düşünmekte fayda var.”

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisine müjde! Emekli maaşına son dakika yüzde 37.76 zam güncellemesi!

2023 e-Devlet kırtasiye yardım başvurusu! Başvuru ekranı burada! Hemen başvurun!

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön