03 / 05 / 2024

Borsada 'muazzem volatilite!'! Yoksa rüzgar tersine mi dönüyor?

Borsada 'muazzem volatilite!'! Yoksa rüzgar tersine mi dönüyor?

Uzunca süredir sürekli yukarı yönlü seyreden Borsa İstanbul'da bugün yaşanan sert dalgalanmalar ve BIST 100 endeksinin günü, yüzde 1,64 değer kaybederek kapaması, ‘borsada rüzgar tersine mi döndü?’ sorusunu akıllara getirdi.



Gün içinde yaşananların gerekçeleri hakkında da yorum yapan Yılmaz şunları söyledi:

Öncelikle Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) tarafından fonlarla ilgili düzenlemenin konuşulmaya başlamasından sonra bir miktar satışların arttığını gördük. Akabinde bu düzenlemenin yıl sonuna kadar değil, ocak ayı sonuna kadar yapılması gerektiği ortaya çıktı. İşte o yüzde 3’lük kaybın yarısının geri alınmasının temel nedeni bu. Diğer taraftan, aracı kurumların yıl sonu olması nedeniyle temerrütte olan müşterilerine pozisyonlarını kapattırmaları da bir miktar etkili oldu.”

Borsada muazzem volatilite! ! Yoksa rüzgar tersine mi dönüyor?

“PANİK VE SATIŞ DEĞİL, ALIM FIRSATI”

Açıklamasında yatırımcılara da seslenen Yılmaz, panik yapacak bir durumun söz konusu olmadığının altını çizerek, “Benim kişisel görüşüm de pek çok uzman gibi seçime kadar borsanın yukarı yönlü olacağı yönünde. Bu tip çalkantılar oluyor ve olacak. Ben halen bu tipteki geri çekilmeleri orta ve uzun vadeli yatırımcılar için panikle satış değil, bir alım fırsatı olarak görüyorum.

Elbette yıl sonuna yaklaşmışken bu kadar satış baskısı altında kalmak herkesi yorar, ancak ben bunlara rağmen yukarı yönün devam edeceğini düşünüyorum” yorumunda bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön