01 / 05 / 2024

Borsada müthiş kayıp! O hisselerde kayıplar yüzde 4’ü aştı!

Borsada müthiş kayıp! O hisselerde kayıplar yüzde 4’ü aştı!

Borsa İstanbul’da düşüş bugün de devam ediyor. Haftanın son işlem günününe düşüşle başlayan Borsa İstanbul BIST !00 endeksinde kayıplar yüzde 2’yi aşarken, bankacılık endeksindeki kaybın ise yüzde 4’e yaklaştığı bildirildi.



BIST 100 endeksinde bugün en çok kan kaybı yaşayan sektör ise bankacılık oldu. Açılıştan sonra yüzde 0,96 azalan bankacılık endeksinde ki kayıplar ilerleyen derinleşti.

Borsada müthiş kayıp! O hisselerde kayıplar yüzde 4’ü aştı!

En düşük 4 bin 154 puanı gören bankacılık endeksi, aynı dakikalarda yüzde 3,75 oranında düşüşle 4 bin 149 puanda işlem görmekte.

Diğer yandan BIST 100’de açılışta yüzde 0,64 azalan holding endeksi de yüzde 2,42 oranında düşüş kaydetti.

Borsadaki gelişmelerle ilgili yorum yapan analistler, Amerika Birleşi Devletleri'nde dün açıklanan verilerin ardından ülke ekonomisinin "yumuşak iniş" yapabileceği beklentisinin güçlenmesiyle küresel pay piyasalarının pozitif bir seyir izlediğini, Borsa İstanbul'un ise negatif ayrıştığını vurguladı.

Analistler ayrıca, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5 bin 250 ve 5 bin 300 seviyelerinin direnç, 5 bin 100 puanın ise destek konumunda olduğunu hatırlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön