20 / 05 / 2024

Borsada mutlu kapanış gerçekleşti, yatırımcı bir ‘oh’ çekti!

Borsada mutlu kapanış gerçekleşti, yatırımcı bir ‘oh’ çekti!

Borsa İstanbul dünkü sert düşüşün ardından bugün öğle saatlerine kadar dalgalı bir seyir izledi ancak daha sonra toparlanarak günü yüzde 4,41 değer artışıyla kapadı.



Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 4,41 değer kazanarak günü 5.341,96 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 225,56 puan artarken, toplam işlem hacmi 137,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Borsada mutlu kapanış gerçekleşti, yatırımcı bir ‘oh’ çekti!

EN ÇOK KAZANDIRAN İNŞAAT OLDU

Borsa İstanbul’da bugün bankacılık endeksi yüzde 4,25 ve holding endeksi yüzde 3,75 değer kazanırken, tüm sektör endeksleri yükseliş gösterdi ve en çok kazandıran yüzde 7,53 ile inşaat oldu.

Borsa analistleri, ABD'de açıklanan istihdam verileriyle birlikte piyasalarda risk iştahının arttığını belirtti.

Diğer yandanAmerika Birleşik Devletleri'nde tarım dışı istihdam, beklentileri aşarak Aralık 2022’de 223 bin kişi artarken, ortalama saatlik kazançlar ise yüzde 0,3 artışla beklentilerin altında kaldı.

ABD’deki ortalama saatlik kazançlardaki yavaşlamanın enflasyonun düşeceğine dair umutları artırdığını ifade eden analistler, piyasalarda açıklanan istihdam verileriyle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonda hedefe doğru yaklaştığına dair algının hakim olduğunu dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön