16 / 05 / 2024

Borsada ne kadar kadın yatırımcı var?

Borsada ne kadar kadın yatırımcı var?

Son dönemlerde cazibesi giderek artan borsada kadın yatırımcıların sayısında da belirgin artış gözlendi. Peki borsadaki yatırımcıların kadın ve erkek oranı ne?



Bu ilginin yatırımcı oranlarına da yansıdığını ifade eden Arıkan, sermaye piyasalarında hesap açıp, hisse senedi alan yatırımcıların yüzde 35'inin kadın, yüzde 65’inin ise erkek olduğunu, bu oranın daha önce yüzde 30'a yüzde 70’ler seviyesinde bulunduğunu söyledi.

Borsada ne kadar kadın yatırımcı var?

Borsada işlem yapan kadınların yatırım davranışlarını henüz analiz etmediklerini belirten Arıkan, “Ancak ilerleyen dönemde bu konuyu da çalışmak istiyoruz.  Genel olarak bakıldığında, erkelerin risk iştahının kadınlara göre daha yüksek. Ancak kadınların yatırım tarzlarını daha sağlıklı buluyoruz” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön